dinsdag, 2 juni, 2020 Naar aanleiding van Wereldmelkdag, dat wordt gevierd op 1 juni, is in Vlaanderen een enquête gehouden over zuivel. Zuivel blijkt nog steeds belangrijk in het dieet en de lokale producent krijgt extra waardering door de coronacrisis. Uit de ondervraging blijkt dat negen op de tien Vlamingen vinden dat zuivel een basisingrediënt is van de eetcultuur, zo meldt de nieuwssite VILT. Het door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) uitgevoerde onderzoek wees verder uit dat acht op de tien Vlamingen vinden dat zuivel past binnen een gezond voedingspatroon. Dagelijkse zuivelconsumptieMeer dan de helft van de Vlaamse gezinnen consumeert dagelijks zuivel. Vooral de gezinnen met kinderen geven aan altijd melk in huis te hebben. Het grootste deel daarvan wordt geconsumeerd tijdens het ontbijt of wordt gebruikt voor het koken. Steun voor lokale productenDe coronacrisis zorgt voor groei in de consumptie van lokale producten. Zo geeft 76 procent van de Vlamingen aan dat ze het belangrijk vinden om tijdens de crisis zoveel mogelijk de lokale handelaars te steunen. Meer respect na coronacrisisDaarnaast vindt 80 procent dat de landbouwsector respect verdient voor de manier waarop ze tijdens de crisis voedsel blijft produceren. Verder geven 3 op de 10 ondervraagden aan dat ze meer waarde hechten aan de inlandse herkomst van voeding dan voor de crisis.
0 reacties
|
Zuivelsector krijgt extra waardering door coronacrisis
Naar aanleiding van Wereldmelkdag, dat wordt gevierd op 1 juni, is in Vlaanderen een enquête gehouden over zuivel. Zuivel blijkt nog steeds belangrijk in het dieet en de lokale producent krijgt extra waardering door de coronacrisis.
Uit de ondervraging blijkt dat negen op de tien Vlamingen vinden dat zuivel een basisingrediënt is van de eetcultuur, zo meldt de nieuwssite VILT. Het door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) uitgevoerde onderzoek wees verder uit dat acht op de tien Vlamingen vinden dat zuivel past binnen een gezond voedingspatroon.
Dagelijkse zuivelconsumptie
Meer dan de helft van de Vlaamse gezinnen consumeert dagelijks zuivel. Vooral de gezinnen met kinderen geven aan altijd melk in huis te hebben. Het grootste deel daarvan wordt geconsumeerd tijdens het ontbijt of wordt gebruikt voor het koken.
Steun voor lokale producten
De coronacrisis zorgt voor groei in de consumptie van lokale producten. Zo geeft 76 procent van de Vlamingen aan dat ze het belangrijk vinden om tijdens de crisis zoveel mogelijk de lokale handelaars te steunen.
Meer respect na coronacrisis
Daarnaast vindt 80 procent dat de landbouwsector respect verdient voor de manier waarop ze tijdens de crisis voedsel blijft produceren. Verder geven 3 op de 10 ondervraagden aan dat ze meer waarde hechten aan de inlandse herkomst van voeding dan voor de crisis.
REAGEER