dinsdag, 22 december, 2015 Melkveehouder Arnold van Dorp heeft zich verbaasd over de kritiek die hij kreeg naar aanleiding van zijn bijdrage in een Zembla-uitzending afgelopen zomer, maar hij staat nog altijd achter zijn deelname. 'Ik wilde het eerlijke verhaal over de melkveesector vertellen.' De melkveehouder uit Hazerswoude-Dorp werd in dit tv-programma neergezet als kille rekenaar en kreeg daarom tientallen haatmailtjes. ‘Dat mensen op basis van tien minuten televisie een oordeel over je vellen, dat heeft me echt verbaasd’, zo vertelt Van Dorp in de kerstspecial van Veeteelt. In de kerstspecial blikt Veeteelt met zes melkveehouders terug op het bewogen jaar 2015. Hoog ot-en-siengehalteIn de uitzending van Zembla waren de programmamakers kritisch over weidegang en de groeiende bedrijven. Van Dorp wilde laten zien dat koeien melken ook gewoon geld verdienen betekent. ‘De melkveehouderij wordt veel te veel neergezet als een sector met een hoog ot-en-sien-gehalte. Maar wees eerlijk, dat is toch niet reëel?’, vindt Van Dorp. ‘Het is toch hypocriet om de samenleving voor te houden wat we zieke koeien knuffelend proberen beter te maken.’ Veroordelingen alleen via de mediaOndanks alle negatieve aandacht, die ook vanuit de eigen sector kwam, heeft hij geen spijt van zijn deelname. ‘Er is hier geen boer of bestuurder geweest die me rechtstreeks vertelde dat ie het niet met me eens is. Maar in de media waren die veroordelingen er wel’, zegt Van Dorp. Lees het hele verhaal van Van Dorp en dat van vijf andere veehouders over hun bewogen jaar in de kerstuitgave van Veeteelt.
1 reactie
|
Zembla-boer Van Dorp wilde eerlijk verhaal vertellen
Melkveehouder Arnold van Dorp heeft zich verbaasd over de kritiek die hij kreeg naar aanleiding van zijn bijdrage in een Zembla-uitzending afgelopen zomer, maar hij staat nog altijd achter zijn deelname. 'Ik wilde het eerlijke verhaal over de melkveesector vertellen.'
De melkveehouder uit Hazerswoude-Dorp werd in dit tv-programma neergezet als kille rekenaar en kreeg daarom tientallen haatmailtjes. ‘Dat mensen op basis van tien minuten televisie een oordeel over je vellen, dat heeft me echt verbaasd’, zo vertelt Van Dorp in de kerstspecial van Veeteelt. In de kerstspecial blikt Veeteelt met zes melkveehouders terug op het bewogen jaar 2015.
Hoog ot-en-siengehalte
In de uitzending van Zembla waren de programmamakers kritisch over weidegang en de groeiende bedrijven. Van Dorp wilde laten zien dat koeien melken ook gewoon geld verdienen betekent. ‘De melkveehouderij wordt veel te veel neergezet als een sector met een hoog ot-en-sien-gehalte. Maar wees eerlijk, dat is toch niet reëel?’, vindt Van Dorp. ‘Het is toch hypocriet om de samenleving voor te houden wat we zieke koeien knuffelend proberen beter te maken.’
Veroordelingen alleen via de media
Ondanks alle negatieve aandacht, die ook vanuit de eigen sector kwam, heeft hij geen spijt van zijn deelname. ‘Er is hier geen boer of bestuurder geweest die me rechtstreeks vertelde dat ie het niet met me eens is. Maar in de media waren die veroordelingen er wel’, zegt Van Dorp.
Lees het hele verhaal van Van Dorp en dat van vijf andere veehouders over hun bewogen jaar in de kerstuitgave van Veeteelt.
Reacties
Beste heer Van Dorp, als je
REAGEER