Singaporees bedrijf maakt melk van microalgen


Sophie’s Bionutrients claimt dat algenmelk een voedingswaarde heeft die vergelijkbaar is met die van koemelk.
donderdag, 13 mei, 2021

Biotechnologiebedrijf Sophie’s Bionutrients is er naar eigen zeggen in geslaagd als eerste in de wereld melk te maken met behulp van microalgen.

De producent claimt dat de algenmelk een voedingswaarde heeft die vergelijkbaar is met die van koemelk.

Microalgen uit restproducten

Het in stadstaat Singapore gevestigde Sophie’s Bionutrients produceert in reactoren microalgen die groeien op restproducten van de levensmiddelenindustrie. De productie van algen in een geconditioneerde omgeving is volgens het bedrijf tien keer efficiënter dan de productie van algen in vijvers in de buitenlucht.

Basis voor zuivel- en vleesvervangers

De geproduceerde algen worden verwerkt tot een eiwitrijk poeder dat als basis kan dienen voor zuivel- en vleesvervangers. Zo wordt het alternatief voor melk gemaakt door de poeder aan te lengen met water. Met de concentratie kan het eiwitgehalte van de drank worden gestuurd. Ook is het volgens de producent mogelijk om de romige structuur van echte melk na te maken.

 


0 reacties

Sophie’s Bionutrients claimt dat algenmelk een voedingswaarde heeft die vergelijkbaar is met die van koemelk.
donderdag, 13 mei, 2021

Biotechnologiebedrijf Sophie’s Bionutrients is er naar eigen zeggen in geslaagd als eerste in de wereld melk te maken met behulp van microalgen.

De producent claimt dat de algenmelk een voedingswaarde heeft die vergelijkbaar is met die van koemelk.

Microalgen uit restproducten

Het in stadstaat Singapore gevestigde Sophie’s Bionutrients produceert in reactoren microalgen die groeien op restproducten van de levensmiddelenindustrie. De productie van algen in een geconditioneerde omgeving is volgens het bedrijf tien keer efficiënter dan de productie van algen in vijvers in de buitenlucht.

Basis voor zuivel- en vleesvervangers

De geproduceerde algen worden verwerkt tot een eiwitrijk poeder dat als basis kan dienen voor zuivel- en vleesvervangers. Zo wordt het alternatief voor melk gemaakt door de poeder aan te lengen met water. Met de concentratie kan het eiwitgehalte van de drank worden gestuurd. Ook is het volgens de producent mogelijk om de romige structuur van echte melk na te maken.

 

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.