woensdag, 3 juni, 2020 Op 1 juni – wereldmelkdag – lanceerden Jaap Korteweg en Nico Koffeman, oprichters van de Vegetarische Slager, hun nieuwe bedrijf Those Vegan Cowboys. Met deze onderneming richten ze zich op de ontwikkeling van een proces om zonder koeien zuivel uit gras te maken. De ondernemers hebben een volledig uitgerust laboratorium, inclusief 16 personeelsleden, op het terrein van de Universiteit van Gent overgenomen. In dit lab werden eerder humane eiwitten voor medische toepassingen geproduceerd. Korteweg en Koffeman willen deze ervaring inzetten om nieuwe plantaardige levensmiddelen te ontwikkelen met de dezelfde smaak als traditionele melk, kaas, yoghurt en boter. Zeven jaar nodigDe onderzoekers gaan in Gent samenwerken met wetenschappers om een proces te ontwikkelen om via fermentatie gras om te zetten in melkeiwitten. De ondernemers verwachten dat het nog zo’n zeven jaar duurt voordat ze op serieuze schaal met producten op de markt kunnen komen.
0 reacties
|
Oprichters Vegetarische Slager gaan in plantaardige ‘zuivel’
![]() |
Op 1 juni – wereldmelkdag – lanceerden Jaap Korteweg en Nico Koffeman, oprichters van de Vegetarische Slager, hun nieuwe bedrijf Those Vegan Cowboys. Met deze onderneming richten ze zich op de ontwikkeling van een proces om zonder koeien zuivel uit gras te maken.
De ondernemers hebben een volledig uitgerust laboratorium, inclusief 16 personeelsleden, op het terrein van de Universiteit van Gent overgenomen. In dit lab werden eerder humane eiwitten voor medische toepassingen geproduceerd. Korteweg en Koffeman willen deze ervaring inzetten om nieuwe plantaardige levensmiddelen te ontwikkelen met de dezelfde smaak als traditionele melk, kaas, yoghurt en boter.
Zeven jaar nodig
De onderzoekers gaan in Gent samenwerken met wetenschappers om een proces te ontwikkelen om via fermentatie gras om te zetten in melkeiwitten. De ondernemers verwachten dat het nog zo’n zeven jaar duurt voordat ze op serieuze schaal met producten op de markt kunnen komen.
REAGEER