vrijdag, 14 november, 2014 De nieuwe kaasmakerij van Cono in De Beemster werd gisteren feestelijk geopend door Koningin Máxima. Diezelfde dag werd bekend dat het gebouw de Arie Keppler Prijs 2014 in de categorie utiliteitsbouw heeft gewonnen. De Arie Keppler Prijs wordt uitgereikt aan organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van architectuur in de provinvie Noord-Holland. Het juryrapport vermeldt: ‘Het ontwerp bestaat uit een 230 meter lange “landscraper” die een eerbetoon brengt aan het geometrische landschap van werelderfgoed De Beemster.’ Omdat De Beemster, waar de kaasmakerij is gevestigd, op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, keken Unesco en diverse instellingen mee tijdens het ontwerpproces. Duurzame kaasmakerijDe ‘groenste kaasmakerij ter wereld’, zo noemt Cono de nieuwe kaasmakerij. Voor het gebouw, ontworpen door Bastiaan Jongerius Architecten, zijn duurzame, tijdloze materialen gebruikt. Het gebouw met natuurlijke isolatie is CO2-neutraal gebouwd en zal klimaatneutraal opereren.
0 reacties
|
Nieuwe kaasmakerij Cono wint architectuurprijs
![]() |
De nieuwe kaasmakerij van Cono in De Beemster werd gisteren feestelijk geopend door Koningin Máxima. Diezelfde dag werd bekend dat het gebouw de Arie Keppler Prijs 2014 in de categorie utiliteitsbouw heeft gewonnen.
De Arie Keppler Prijs wordt uitgereikt aan organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van architectuur in de provinvie Noord-Holland. Het juryrapport vermeldt: ‘Het ontwerp bestaat uit een 230 meter lange “landscraper” die een eerbetoon brengt aan het geometrische landschap van werelderfgoed De Beemster.’ Omdat De Beemster, waar de kaasmakerij is gevestigd, op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, keken Unesco en diverse instellingen mee tijdens het ontwerpproces.
Cono heeft veel binding met het landschap en de sociale omgeving en wilde daarom per se op dezelfde locatie in de Beemsterpolder actief blijven.
Duurzame kaasmakerij
De ‘groenste kaasmakerij ter wereld’, zo noemt Cono de nieuwe kaasmakerij. Voor het gebouw, ontworpen door Bastiaan Jongerius Architecten, zijn duurzame, tijdloze materialen gebruikt. Het gebouw met natuurlijke isolatie is CO2-neutraal gebouwd en zal klimaatneutraal opereren.
REAGEER