dinsdag, 26 oktober, 2021 Als het aandeel biologische productie in Nederland toeneemt tot 25 procent zal de totale melkproductie in Nederland met bijna 10 procent dalen. In de vorige week door het Europees Parlement aangenomen ‘Farm-to-Fork’-strategie wordt gepleit voor een aandeel van 25 procent biologisch in de landbouwproductie in 2030. Dat beschrijft Foodbusiness op basis van een berekening van het Nijmeegse bedrijf Greenmark Dairy Ingredients en het Brits-Amerikaanse adviesbureau Orrani Consulting. Lagere intensiteit per hectareDe bedrijven baseren hun berekeningen op het verschil in melkproductie per hectare op gangbare versus biologische bedrijven in Nederland. Gangbare melkveebedrijven hebben gemiddeld een intensiteit van 16.230 kg melk per hectare ten opzichte van 7330 kg melk per hectare voor biologische bedrijven. Als een kwart van het areaal voor de melkveehouderij door biologische bedrijven wordt benut, zal er bijna 1,3 miljard kilo melk minder worden geproduceerd.
0 reacties
|
Nederlandse productie daalt tien procent bij kwart biologisch
Als het aandeel biologische productie in Nederland toeneemt tot 25 procent zal de totale melkproductie in Nederland met bijna 10 procent dalen.
In de vorige week door het Europees Parlement aangenomen ‘Farm-to-Fork’-strategie wordt gepleit voor een aandeel van 25 procent biologisch in de landbouwproductie in 2030. Dat beschrijft Foodbusiness op basis van een berekening van het Nijmeegse bedrijf Greenmark Dairy Ingredients en het Brits-Amerikaanse adviesbureau Orrani Consulting.
Lagere intensiteit per hectare
De bedrijven baseren hun berekeningen op het verschil in melkproductie per hectare op gangbare versus biologische bedrijven in Nederland. Gangbare melkveebedrijven hebben gemiddeld een intensiteit van 16.230 kg melk per hectare ten opzichte van 7330 kg melk per hectare voor biologische bedrijven. Als een kwart van het areaal voor de melkveehouderij door biologische bedrijven wordt benut, zal er bijna 1,3 miljard kilo melk minder worden geproduceerd.
REAGEER