dinsdag, 11 augustus, 2020 In een Kamerbrief stelt minister Schouten dat de onderbouwing van de voermaatregel volledig openbaar is gemaakt. Tijdens het kort geding van stichtingen Agrifacts en Stikstofclaim zijn volgens de minister alle documenten die ten grondslag liggen aan de regeling gedeeld. ‘De rechter gaf ter zitting aan er niet van overtuigd te zijn dat er meer stukken bij het ministerie berusten dan nu zijn overlegd, waarop de stichtingen het kort geding introkken’, schrijft Schouten in de Kamerbrief. Niet alles gedocumenteerdDe stichtingen stellen in een reactie op de Kamerbrief dat er wel degelijk een onderdeel van de onderbouwing ontbreekt. Zo is er volgens hen nog geen uitleg gekomen over de totstandkoming van de eiwitlimiet per grondsoort. Uit het kort geding bleek dat er geen documentatie is van die specifieke berekening. Berekening is reproduceerbaarSchouten geeft op de Kamervraag van Geurts (CDA) en Harbers (VVD) aan geen aanleiding te veronderstellen dat deze berekening niet reproduceerbaar is. Ook hangt de berekening, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet van één ambtenaar van het ministerie af, aldus Schouten. Gesprek tussen stichtingen en ministerieUit antwoord op de Kamervragen van Geurts en Harbers blijkt verder dat de rechter tijdens het kort geding adviseerde om proactief informatie te verstrekken, omdat alleen zo draagvlak voor de regelgeving is te krijgen. Schouten geeft aan dat ze het hiermee eens is en ze daarom alle beschikbare onderbouwing al heeft gedeeld. Daarop aansluitend vindt morgen een gesprek plaats tussen de stichtingen en het ministerie.
0 reacties
|
Minister Schouten: ‘Voermaatregel is wel goed onderbouwd’
![]() |
In een Kamerbrief stelt minister Schouten dat de onderbouwing van de voermaatregel volledig openbaar is gemaakt.
Tijdens het kort geding van stichtingen Agrifacts en Stikstofclaim zijn volgens de minister alle documenten die ten grondslag liggen aan de regeling gedeeld. ‘De rechter gaf ter zitting aan er niet van overtuigd te zijn dat er meer stukken bij het ministerie berusten dan nu zijn overlegd, waarop de stichtingen het kort geding introkken’, schrijft Schouten in de Kamerbrief.
Niet alles gedocumenteerd
De stichtingen stellen in een reactie op de Kamerbrief dat er wel degelijk een onderdeel van de onderbouwing ontbreekt. Zo is er volgens hen nog geen uitleg gekomen over de totstandkoming van de eiwitlimiet per grondsoort. Uit het kort geding bleek dat er geen documentatie is van die specifieke berekening.
Berekening is reproduceerbaar
Schouten geeft op de Kamervraag van Geurts (CDA) en Harbers (VVD) aan geen aanleiding te veronderstellen dat deze berekening niet reproduceerbaar is. Ook hangt de berekening, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet van één ambtenaar van het ministerie af, aldus Schouten.
Gesprek tussen stichtingen en ministerie
Uit antwoord op de Kamervragen van Geurts en Harbers blijkt verder dat de rechter tijdens het kort geding adviseerde om proactief informatie te verstrekken, omdat alleen zo draagvlak voor de regelgeving is te krijgen. Schouten geeft aan dat ze het hiermee eens is en ze daarom alle beschikbare onderbouwing al heeft gedeeld. Daarop aansluitend vindt morgen een gesprek plaats tussen de stichtingen en het ministerie.
REAGEER