woensdag, 13 februari, 2019 Minister Schouten steunt de aanpak en doelstellingen van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Dit schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Eind vorig jaar presenteerde een brede coalitie van wetenschappers, maatschappelijke organisaties en vertegenwoordigers van de agrarische sector een plan voor het herstel van de biodiversiteit in Nederland. De initiatiefnemers hadden er bewust voor gekozen om de overheid hierin niet te betrekken. Hiermee wilden ze voorkomen dat de totstandkoming van het plan onderdeel zou worden van een politiek proces. Overeenkomst met toekomstvisieDe plannenmakers hoopten uiteindelijk wel op steun van de overheid. En die krijgen ze nu ook. ‘Ik heb grote waardering voor de samenwerking die deze partijen hebben opgezocht en gevonden. Dat ze zich inzetten voor onze natuur, de basis voor ons welzijn en welvaart, verdient steun’, schrijft de minister. Ze ziet veel overeenkomsten tussen de doelen van het Deltaplan en haar eigen toekomstvisie. GLB-pilotsDe minister wil met de initiatiefnemers afspraken maken over meerjarige inzet van de rijksoverheid en samen met hen naar mogelijkheden zoeken voor nieuwe verdienmodellen voor kringlooplandbouw. Hierbij noemt ze ook pilots in het kader van een nieuw Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Ook wil Schouten met de partijen gezamenlijk kijken naar mogelijke aanpassingen die nodig zijn in bestaande wet- en regelgeving. Regie bij initiatiefnemersSchouten benadrukt dat ze het belangrijk vindt dat de regie voor de uitvoering van het Deltaplan bij de initiatiefnemers blijft liggen. Wel zal ze hen financieel ondersteunen en meedenken bij de opzet van een organisatiestructuur. De volledige Kamerbrief van de minister is hier te downloaden.
0 reacties
|
Minister Schouten steunt Deltaplan herstel biodiversiteit
![]() |
Minister Schouten steunt de aanpak en doelstellingen van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Dit schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.
Eind vorig jaar presenteerde een brede coalitie van wetenschappers, maatschappelijke organisaties en vertegenwoordigers van de agrarische sector een plan voor het herstel van de biodiversiteit in Nederland. De initiatiefnemers hadden er bewust voor gekozen om de overheid hierin niet te betrekken. Hiermee wilden ze voorkomen dat de totstandkoming van het plan onderdeel zou worden van een politiek proces.
Overeenkomst met toekomstvisie
De plannenmakers hoopten uiteindelijk wel op steun van de overheid. En die krijgen ze nu ook. ‘Ik heb grote waardering voor de samenwerking die deze partijen hebben opgezocht en gevonden. Dat ze zich inzetten voor onze natuur, de basis voor ons welzijn en welvaart, verdient steun’, schrijft de minister. Ze ziet veel overeenkomsten tussen de doelen van het Deltaplan en haar eigen toekomstvisie.
GLB-pilots
De minister wil met de initiatiefnemers afspraken maken over meerjarige inzet van de rijksoverheid en samen met hen naar mogelijkheden zoeken voor nieuwe verdienmodellen voor kringlooplandbouw. Hierbij noemt ze ook pilots in het kader van een nieuw Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Ook wil Schouten met de partijen gezamenlijk kijken naar mogelijke aanpassingen die nodig zijn in bestaande wet- en regelgeving.
Regie bij initiatiefnemers
Schouten benadrukt dat ze het belangrijk vindt dat de regie voor de uitvoering van het Deltaplan bij de initiatiefnemers blijft liggen. Wel zal ze hen financieel ondersteunen en meedenken bij de opzet van een organisatiestructuur.
De volledige Kamerbrief van de minister is hier te downloaden.
REAGEER