Milcobel en Universiteit Gent starten leerstoel zuivelonderzoek


Prof. Paul Van der Meeren (UGent), Dirk Van Gaver (Milcobel Innovation & Technology Director) en prof. Koen Dewettinck (UGent) bij de lancering van de nieuwe leerstoel
woensdag, 5 februari, 2020

Zuivelcoöperatie Milcobel en Universiteit Gent introduceerden deze week een leerstoel voor zuivelonderzoek. De komende vier jaar wordt vanuit deze leerstoel onderzoek uitgevoerd naar de specifieke kenmerken van melkeiwitten.

Met het onderzoek hoopt de zuivelcoöperatie nieuwe of verbeterde inzichten te krijgen in het gebruik van melkeiwitten. De resultaten zouden kunnen leiden tot ontwikkeling van nieuwe zuivelproducten.

Vervolgonderzoek

Volgens Milcobel-voorzitter Dirk Ryckaert is het belangrijk om fundamenteel onderzoek naar zuivel een nieuw elan te geven. De zuivelaar bouwt met de nieuwe leerstoel voort op vorige samenwerking met de universiteit. ‘Het vorige onderzoek omtrent mozzarella resulteerde in zeer relevante inzichten. Dat breiden we graag uit naar andere domeinen, zoals melkeiwitten en melkpoeders.’

Variatie in eigenschappen

De keuze om eerst de pijlen te richten op melkeiwitten is volgens Chak Ming To, coördinator van de leerstoel, gemaakt omdat we weinig stilstaan bij de samenstelling van de eiwitten. ‘Kleine variaties in het gedrag van de eiwitten kunnen leiden tot een product met heel andere eigenschappen.’
 


0 reacties

Prof. Paul Van der Meeren (UGent), Dirk Van Gaver (Milcobel Innovation & Technology Director) en prof. Koen Dewettinck (UGent) bij de lancering van de nieuwe leerstoel
woensdag, 5 februari, 2020

Zuivelcoöperatie Milcobel en Universiteit Gent introduceerden deze week een leerstoel voor zuivelonderzoek. De komende vier jaar wordt vanuit deze leerstoel onderzoek uitgevoerd naar de specifieke kenmerken van melkeiwitten.

Met het onderzoek hoopt de zuivelcoöperatie nieuwe of verbeterde inzichten te krijgen in het gebruik van melkeiwitten. De resultaten zouden kunnen leiden tot ontwikkeling van nieuwe zuivelproducten.

Vervolgonderzoek

Volgens Milcobel-voorzitter Dirk Ryckaert is het belangrijk om fundamenteel onderzoek naar zuivel een nieuw elan te geven. De zuivelaar bouwt met de nieuwe leerstoel voort op vorige samenwerking met de universiteit. ‘Het vorige onderzoek omtrent mozzarella resulteerde in zeer relevante inzichten. Dat breiden we graag uit naar andere domeinen, zoals melkeiwitten en melkpoeders.’

Variatie in eigenschappen

De keuze om eerst de pijlen te richten op melkeiwitten is volgens Chak Ming To, coördinator van de leerstoel, gemaakt omdat we weinig stilstaan bij de samenstelling van de eiwitten. ‘Kleine variaties in het gedrag van de eiwitten kunnen leiden tot een product met heel andere eigenschappen.’
 

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.