woensdag, 5 februari, 2020 Zuivelcoöperatie Milcobel en Universiteit Gent introduceerden deze week een leerstoel voor zuivelonderzoek. De komende vier jaar wordt vanuit deze leerstoel onderzoek uitgevoerd naar de specifieke kenmerken van melkeiwitten. Met het onderzoek hoopt de zuivelcoöperatie nieuwe of verbeterde inzichten te krijgen in het gebruik van melkeiwitten. De resultaten zouden kunnen leiden tot ontwikkeling van nieuwe zuivelproducten. VervolgonderzoekVolgens Milcobel-voorzitter Dirk Ryckaert is het belangrijk om fundamenteel onderzoek naar zuivel een nieuw elan te geven. De zuivelaar bouwt met de nieuwe leerstoel voort op vorige samenwerking met de universiteit. ‘Het vorige onderzoek omtrent mozzarella resulteerde in zeer relevante inzichten. Dat breiden we graag uit naar andere domeinen, zoals melkeiwitten en melkpoeders.’ Variatie in eigenschappenDe keuze om eerst de pijlen te richten op melkeiwitten is volgens Chak Ming To, coördinator van de leerstoel, gemaakt omdat we weinig stilstaan bij de samenstelling van de eiwitten. ‘Kleine variaties in het gedrag van de eiwitten kunnen leiden tot een product met heel andere eigenschappen.’
0 reacties
|
Milcobel en Universiteit Gent starten leerstoel zuivelonderzoek
![]() |
Zuivelcoöperatie Milcobel en Universiteit Gent introduceerden deze week een leerstoel voor zuivelonderzoek. De komende vier jaar wordt vanuit deze leerstoel onderzoek uitgevoerd naar de specifieke kenmerken van melkeiwitten.
Met het onderzoek hoopt de zuivelcoöperatie nieuwe of verbeterde inzichten te krijgen in het gebruik van melkeiwitten. De resultaten zouden kunnen leiden tot ontwikkeling van nieuwe zuivelproducten.
Vervolgonderzoek
Volgens Milcobel-voorzitter Dirk Ryckaert is het belangrijk om fundamenteel onderzoek naar zuivel een nieuw elan te geven. De zuivelaar bouwt met de nieuwe leerstoel voort op vorige samenwerking met de universiteit. ‘Het vorige onderzoek omtrent mozzarella resulteerde in zeer relevante inzichten. Dat breiden we graag uit naar andere domeinen, zoals melkeiwitten en melkpoeders.’
Variatie in eigenschappen
De keuze om eerst de pijlen te richten op melkeiwitten is volgens Chak Ming To, coördinator van de leerstoel, gemaakt omdat we weinig stilstaan bij de samenstelling van de eiwitten. ‘Kleine variaties in het gedrag van de eiwitten kunnen leiden tot een product met heel andere eigenschappen.’
REAGEER