dinsdag, 14 september, 2021 ‘Rechtmatig verkregen en getoetste vergunningen intrekken is schandalig. Wij accepteren onder geen beding dat boeren rechteloos worden gemaakt.’ Met deze woorden reageert LTO op berichtgeving in het AD waarin melding wordt gemaakt van een advies van de landsadvocaat Hans Besselink aan het ministerie van LNV. Besselink schrijft dat vergunningen van veehouders in de buurt van natuurgebieden zouden kunnen worden ingetrokken om de stikstofuitstoot te verlagen. Verder dan onteigeningVorige week lekten al adviezen aan het ministerie uit die aansturen op onteigening van deze bedrijven. De ideeën van de landsadvocaat gaan nog een stap verder. Volgens hem zal onteigening niet tot een snel resultaat leiden, maar intrekking van vergunningen wel, zo schrijft het AD. Schending van rechtenVolgens LTO is het intrekken van vergunningen, net als onteigenen, onnodig om uit de stikstofcrisis te komen. Bovendien is het principe volstrekt onverenigbaar met goed bestuur in de Nederlandse polder. ‘Dit werkt door naar alle ondernemers in Nederland’, stelt LTO. ‘Wij zullen samen met alle boeren in Nederland juridisch alles uit de kast halen om deze schending van rechten aan te vechten.’ Tijd voor respect‘Als de overheid na Groningen en de toeslagenaffaire overweegt om op deze manier met mensen om te gaan, dan is de poging om tot een nieuwe bestuurscultuur te komen bij deze gestorven. We willen inzicht in het gehele pakket dat het kabinet overweegt. Het is nu tijd voor eerlijkheid, transparantie en respect voor boer en burger’, reageert Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland. Alternatief plan klaarLTO verwijst in haar reactie naar het in mei gepresenteerde plan waarin samen met Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, VNO-NVW, MKB-Nederland en Bouwend Nederland een breed gedragen oplossing voor de stikstofimpasse werd gepresenteerd.
0 reacties
|
LTO: ‘Intrekken vergunningen maakt boeren rechteloos’
‘Rechtmatig verkregen en getoetste vergunningen intrekken is schandalig. Wij accepteren onder geen beding dat boeren rechteloos worden gemaakt.’
Met deze woorden reageert LTO op berichtgeving in het AD waarin melding wordt gemaakt van een advies van de landsadvocaat Hans Besselink aan het ministerie van LNV. Besselink schrijft dat vergunningen van veehouders in de buurt van natuurgebieden zouden kunnen worden ingetrokken om de stikstofuitstoot te verlagen.
Verder dan onteigening
Vorige week lekten al adviezen aan het ministerie uit die aansturen op onteigening van deze bedrijven. De ideeën van de landsadvocaat gaan nog een stap verder. Volgens hem zal onteigening niet tot een snel resultaat leiden, maar intrekking van vergunningen wel, zo schrijft het AD.
Schending van rechten
Volgens LTO is het intrekken van vergunningen, net als onteigenen, onnodig om uit de stikstofcrisis te komen. Bovendien is het principe volstrekt onverenigbaar met goed bestuur in de Nederlandse polder. ‘Dit werkt door naar alle ondernemers in Nederland’, stelt LTO. ‘Wij zullen samen met alle boeren in Nederland juridisch alles uit de kast halen om deze schending van rechten aan te vechten.’
Tijd voor respect
‘Als de overheid na Groningen en de toeslagenaffaire overweegt om op deze manier met mensen om te gaan, dan is de poging om tot een nieuwe bestuurscultuur te komen bij deze gestorven. We willen inzicht in het gehele pakket dat het kabinet overweegt. Het is nu tijd voor eerlijkheid, transparantie en respect voor boer en burger’, reageert Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland.
Alternatief plan klaar
LTO verwijst in haar reactie naar het in mei gepresenteerde plan waarin samen met Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, VNO-NVW, MKB-Nederland en Bouwend Nederland een breed gedragen oplossing voor de stikstofimpasse werd gepresenteerd.
REAGEER