Hoge Gezondheidsraad adviseert verhoging van de zuivelconsumptie


Plantaardige zuiveldranken kunnen, voor wat betreft het effect op de gezondheid, niet gelijk worden gesteld aan melk
dinsdag, 8 oktober, 2019

De Hoge Gezondheidsraad, een adviesorgaan van de Belgische overheid, raadt consumenten aan om dagelijks tussen de 250 en 500 milliliter melk en zuivelproducten te consumeren. Volgens de meest recente cijfers eet en drinkt de gemiddelde Belg nu zo’n 177 gram aan zuivelproducten per dag.

In een nieuw advies over gezonde voeding gaat de Hoge Gezondheidsraad niet uit van afzonderlijke nutriënten, maar van voedingsmiddelen.

‘Niet onlogisch’, reageert Renaat Debergh in een persbericht namens de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). ‘We consumeren immers geen calcium, maar drinken melk. De gezondheidseffecten van voedingsmiddelen als geheel blijken vaak verschillend te zijn van die van de nutriënten die ze bevatten’, geeft Debergh aan.

Te verkiezen voedingsmiddel

Melk en melkproducten worden door de Gezondheidsraad vermeld in de lijst van te verkiezen voedingsmiddelen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Dit advies wordt niet doorgetrokken naar plantaardige ‘zuiveldranken’, omdat hierover nog te weinig bekend is. ‘Daarom wordt geen van deze alternatieven gelijkgesteld aan melk voor wat betreft effecten op de gezondheid’, aldus de raad.

 

 

 


0 reacties

Plantaardige zuiveldranken kunnen, voor wat betreft het effect op de gezondheid, niet gelijk worden gesteld aan melk
dinsdag, 8 oktober, 2019

De Hoge Gezondheidsraad, een adviesorgaan van de Belgische overheid, raadt consumenten aan om dagelijks tussen de 250 en 500 milliliter melk en zuivelproducten te consumeren. Volgens de meest recente cijfers eet en drinkt de gemiddelde Belg nu zo’n 177 gram aan zuivelproducten per dag.

In een nieuw advies over gezonde voeding gaat de Hoge Gezondheidsraad niet uit van afzonderlijke nutriënten, maar van voedingsmiddelen.

‘Niet onlogisch’, reageert Renaat Debergh in een persbericht namens de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). ‘We consumeren immers geen calcium, maar drinken melk. De gezondheidseffecten van voedingsmiddelen als geheel blijken vaak verschillend te zijn van die van de nutriënten die ze bevatten’, geeft Debergh aan.

Te verkiezen voedingsmiddel

Melk en melkproducten worden door de Gezondheidsraad vermeld in de lijst van te verkiezen voedingsmiddelen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Dit advies wordt niet doorgetrokken naar plantaardige ‘zuiveldranken’, omdat hierover nog te weinig bekend is. ‘Daarom wordt geen van deze alternatieven gelijkgesteld aan melk voor wat betreft effecten op de gezondheid’, aldus de raad.

 

 

 

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.