donderdag, 16 augustus, 2018 De extra eisen waaraan Brabantse melkveehouders moeten voldoen om na 2022 nog te kunnen boeren, zorgen voor enorme investeringen. Het zorgt er volgens ZLTO-voorzitter Hans Huijbers voor dat veel melkveehouders met de handen in het haar zitten en dat jonge ondernemers afzien van bedrijfsovername. ‘Je kunt geen nationale en provinciale regelgeving blijven stapelen op het erf van veehouders die internationaal moeten concurreren. Dit beleid jaagt de koeien weg uit Brabant’, zo vertelt Huijbers in een interview in het augustusnummer van Veeteelt. Rechtszaak tegen provincieHuijbers uit zijn frustratie in het interview en licht toe waarom ZLTO een rechtszaak aangespannen heeft tegen de provincie. ‘De provinciale verordening die verplicht om oudere stallen in 2022 emissiearm in te richten, kost 500 tot 800 miljoen euro en levert nauwelijks milieuwinst op. Aan andere sectoren worden geen extra beperkingen opgelegd. Het heeft er de schijn van dat de reductie die in de landbouw wordt gerealiseerd, zal worden gebruikt om andere sectoren te ontzien.’ Lees het hele interview in het augustusnummer, dat vandaag in de brievenbus valt in Nederland.
1 reactie
|
Hans Huijbers: ‘Stapeling beleid jaagt koeien Brabant uit’
De extra eisen waaraan Brabantse melkveehouders moeten voldoen om na 2022 nog te kunnen boeren, zorgen voor enorme investeringen.
Het zorgt er volgens ZLTO-voorzitter Hans Huijbers voor dat veel melkveehouders met de handen in het haar zitten en dat jonge ondernemers afzien van bedrijfsovername. ‘Je kunt geen nationale en provinciale regelgeving blijven stapelen op het erf van veehouders die internationaal moeten concurreren. Dit beleid jaagt de koeien weg uit Brabant’, zo vertelt Huijbers in een interview in het augustusnummer van Veeteelt.
Rechtszaak tegen provincie
Huijbers uit zijn frustratie in het interview en licht toe waarom ZLTO een rechtszaak aangespannen heeft tegen de provincie. ‘De provinciale verordening die verplicht om oudere stallen in 2022 emissiearm in te richten, kost 500 tot 800 miljoen euro en levert nauwelijks milieuwinst op. Aan andere sectoren worden geen extra beperkingen opgelegd. Het heeft er de schijn van dat de reductie die in de landbouw wordt gerealiseerd, zal worden gebruikt om andere sectoren te ontzien.’
Lees het hele interview in het augustusnummer, dat vandaag in de brievenbus valt in Nederland.
Reacties
geachte heer Huijbers graag
REAGEER