woensdag, 9 november, 2016 In een grensoverschrijdend project binden Vlaamse en Nederlandse gezondheidsinstellingen en de veehouderij gezamenlijk de strijd aan met antibioticaresistentie. Een totaal van 26 Vlaamse en Nederlandse ziekenhuizen, publieke gezondheidsdiensten, kennisinstellingen en bedrijven besloten de handen in elkaar te slaan en gezamenlijk antibioticaresistentie aan te pakken binnen het ‘i-4-1-Health’-project. De bedoeling van dit initiatief is om medewerkers in de zorg, publieke gezondheidssectoren en de veehouderij te sensibiliseren en innovatieve tools te ontwikkelen om infectieziekten te voorkomen en antibioticaresistentie te beheersen en bestrijden. Infectierisico's in kaart brengenNaast het versterken van het netwerk aan beide landsgrenzen, is het de bedoeling om met de ontwikkeling van een digitaal meetinstrument de infectierisico’s op objectieve en uniforme wijze in kaart te brengen. Een tweede doel is om inzicht te verschaffen in wie er waar, wanneer en waarom ziek wordt en op welke manier onderliggende ziekteverwekkers zich verspreiden. Op die manier wil het project besmettingsroutes van antibioticaresistente ziekteverwekkers vroegtijdig opsporen en aanpakken. 8,5 miljoen euro EU-subsidieHet project krijgt financiering van het EU-programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Ruim 8,5 miljoen euro wordt in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Daarvan komt 3,6 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
0 reacties
|
Grensregio bundelt krachten tegen antibioticaresistentie
![]() |
In een grensoverschrijdend project binden Vlaamse en Nederlandse gezondheidsinstellingen en de veehouderij gezamenlijk de strijd aan met antibioticaresistentie.
Een totaal van 26 Vlaamse en Nederlandse ziekenhuizen, publieke gezondheidsdiensten, kennisinstellingen en bedrijven besloten de handen in elkaar te slaan en gezamenlijk antibioticaresistentie aan te pakken binnen het ‘i-4-1-Health’-project. De bedoeling van dit initiatief is om medewerkers in de zorg, publieke gezondheidssectoren en de veehouderij te sensibiliseren en innovatieve tools te ontwikkelen om infectieziekten te voorkomen en antibioticaresistentie te beheersen en bestrijden.
Infectierisico's in kaart brengen
Naast het versterken van het netwerk aan beide landsgrenzen, is het de bedoeling om met de ontwikkeling van een digitaal meetinstrument de infectierisico’s op objectieve en uniforme wijze in kaart te brengen. Een tweede doel is om inzicht te verschaffen in wie er waar, wanneer en waarom ziek wordt en op welke manier onderliggende ziekteverwekkers zich verspreiden. Op die manier wil het project besmettingsroutes van antibioticaresistente ziekteverwekkers vroegtijdig opsporen en aanpakken.
8,5 miljoen euro EU-subsidie
Het project krijgt financiering van het EU-programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Ruim 8,5 miljoen euro wordt in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. Daarvan komt 3,6 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
REAGEER