dinsdag, 4 juni, 2019 Uit een onderzoek van de McMaster Universiteit in Canada blijkt dat het eten van meer dan twee porties kaas per dag kan leiden tot verminderd risico op een beroerte en hart- en vaatziekten. Verder bleek dat bepaalde kazen, zoals Goudse kaas, blauwe kaas en Parmezaanse kaas, de stof butyraat bevatten. Butyraat kan metabolisme stimuleren, oftewel de vertering op gang helpen. Deze zelfde stof zou ook een rol kunnen spelen in het voorkomen van darmkanker. DieetrichtlijnenHet onderzoek is uitgevoerd om te kijken naar het effect van zuivel op hart-en vaatziekten. Volgens de studie staat in veel dieetrichtlijnen dat volvette zuivelproducten door de verzadigde vetten slecht zijn voor hart- en vaatziekten, maar ontbreekt hiervoor voldoende bewijs. De onderzoekers keken naar de voedingsgewoonten van meer dan 130.000 mensen uit 21 verschillende landen. De deelnemers aan het onderzoek hadden een leeftijd tussen 35 en 70 jaar.
0 reacties
|
Gezondheidsvoordelen bij het eten van kaas
Uit een onderzoek van de McMaster Universiteit in Canada blijkt dat het eten van meer dan twee porties kaas per dag kan leiden tot verminderd risico op een beroerte en hart- en vaatziekten.
Verder bleek dat bepaalde kazen, zoals Goudse kaas, blauwe kaas en Parmezaanse kaas, de stof butyraat bevatten. Butyraat kan metabolisme stimuleren, oftewel de vertering op gang helpen.
Deze zelfde stof zou ook een rol kunnen spelen in het voorkomen van darmkanker.
Dieetrichtlijnen
Het onderzoek is uitgevoerd om te kijken naar het effect van zuivel op hart-en vaatziekten. Volgens de studie staat in veel dieetrichtlijnen dat volvette zuivelproducten door de verzadigde vetten slecht zijn voor hart- en vaatziekten, maar ontbreekt hiervoor voldoende bewijs.
De onderzoekers keken naar de voedingsgewoonten van meer dan 130.000 mensen uit 21 verschillende landen. De deelnemers aan het onderzoek hadden een leeftijd tussen 35 en 70 jaar.
REAGEER