maandag, 9 november, 2020 Sinds de start van de coronacrisis kopen Nederlanders en Vlamingen meer rechtstreeks bij de boer. Die toename van de korteketeneconomie is in Vlaanderen nu ook te merken in het stijgende aantal aanvragen voor hoevewinkels, zo meldt Vilt. Al 121 nieuwe hoevewinkelsBij het Vlaamse Landbouw- en Investeringsfonds kunnen boeren en tuinders subsidie aanvragen voor het opstarten van een hoevewinkel. In 2020 werden er in de eerste drie kwartalen al 121 nieuwe aanvragen ingediend. Ter vergelijking, in 2019 waren dat er over het hele jaar 83 en in 2018 in totaal 75. Het Vlaamse Landbouw- en Investeringsfonds heeft voor de 121 aanvragen van dit jaar in totaal al 1,07 miljoen euro aan investeringssteun uitgetrokken. Bewust van herkomst etenHet Vlaamse parlementslid Loes Vandromme vroeg de cijfers op bij minister van landbouw Hilde Crevits. ‘We kennen landbouwers als heel ondernemende mensen. De stijgende vraag naar korteketenproducten vertaalde zich naar nieuwe ondernemingsvormen bij landbouwers’, aldus Vandromme. Ze ziet duidelijk voordelen van de ontwikkeling. ‘Het is een boost voor onze lokale landbouwers, maar ook voor de consument, die de voordelen van het kopen van lokale, kraakverse en lekkere producten (her)ontdekt zo. Dankzij die korte keten raken mensen zich meer bewust van waar ons eten vandaan komt.’
0 reacties
|
Fors meer Vlaamse hoevewinkels sinds coronacrisis
Sinds de start van de coronacrisis kopen Nederlanders en Vlamingen meer rechtstreeks bij de boer.
Die toename van de korteketeneconomie is in Vlaanderen nu ook te merken in het stijgende aantal aanvragen voor hoevewinkels, zo meldt Vilt.
Al 121 nieuwe hoevewinkels
Bij het Vlaamse Landbouw- en Investeringsfonds kunnen boeren en tuinders subsidie aanvragen voor het opstarten van een hoevewinkel. In 2020 werden er in de eerste drie kwartalen al 121 nieuwe aanvragen ingediend. Ter vergelijking, in 2019 waren dat er over het hele jaar 83 en in 2018 in totaal 75.
Het Vlaamse Landbouw- en Investeringsfonds heeft voor de 121 aanvragen van dit jaar in totaal al 1,07 miljoen euro aan investeringssteun uitgetrokken.
Bewust van herkomst eten
Het Vlaamse parlementslid Loes Vandromme vroeg de cijfers op bij minister van landbouw Hilde Crevits. ‘We kennen landbouwers als heel ondernemende mensen. De stijgende vraag naar korteketenproducten vertaalde zich naar nieuwe ondernemingsvormen bij landbouwers’, aldus Vandromme. Ze ziet duidelijk voordelen van de ontwikkeling. ‘Het is een boost voor onze lokale landbouwers, maar ook voor de consument, die de voordelen van het kopen van lokale, kraakverse en lekkere producten (her)ontdekt zo. Dankzij die korte keten raken mensen zich meer bewust van waar ons eten vandaan komt.’
REAGEER