woensdag, 7 januari, 2015 Zoveel mogelijk melkveehouders in staat stellen om op een gemakkelijke manier gebruik te maken van de Kringloopwijzer. Dat is het doel van de Centrale Database Kringloopwijzer die dinsdag in Den Haag officieel in gebruik is genomen. Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van ZuivelNL kregen de zuivel- en melkveehouderijvoormannen Piet Boer (NZO) en Kees Romijn (LTO) de denkbeeldige sleutel van de database overhandigd. De overhandiging werd gedaan door Will Kroot van VAA ICT Consultancy, het bedrijf dat de database bouwde. Automatisch inladenHet centrale systeem maakt gebruik van gegevens die door en voor de veehouder al eerder zijn ingevoerd of aangeleverd, bijvoorbeeld bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Nu er een centrale database is kunnen melkveehouders de verzamelde gegevens over bijvoorbeeld de veestapel, percelen en kuil- of veevoer automatisch inladen in de Kringloopwijzer. De database moet het werken met de Kringloopwijzer gemakkelijker maken. De centrale opslag en verwerking van Kringloopwijzer-gegevens stelt de melkveehouderij bovendien in staat haar milieuprestaties inzichtelijk te maken.
0 reacties
|
Centrale database Kringloopwijzer van start
![]() |
Zoveel mogelijk melkveehouders in staat stellen om op een gemakkelijke manier gebruik te maken van de Kringloopwijzer. Dat is het doel van de Centrale Database Kringloopwijzer die dinsdag in Den Haag officieel in gebruik is genomen.
Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van ZuivelNL kregen de zuivel- en melkveehouderijvoormannen Piet Boer (NZO) en Kees Romijn (LTO) de denkbeeldige sleutel van de database overhandigd. De overhandiging werd gedaan door Will Kroot van VAA ICT Consultancy, het bedrijf dat de database bouwde.
Automatisch inladen
Het centrale systeem maakt gebruik van gegevens die door en voor de veehouder al eerder zijn ingevoerd of aangeleverd, bijvoorbeeld bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Nu er een centrale database is kunnen melkveehouders de verzamelde gegevens over bijvoorbeeld de veestapel, percelen en kuil- of veevoer automatisch inladen in de Kringloopwijzer.
De database moet het werken met de Kringloopwijzer gemakkelijker maken. De centrale opslag en verwerking van Kringloopwijzer-gegevens stelt de melkveehouderij bovendien in staat haar milieuprestaties inzichtelijk te maken.
REAGEER