dinsdag, 21 mei, 2013 Het brandrode rund heeft van de internationale organisatie Slow Food Foundation for Biodiversity nu officieel goedkeuring gekregen om samen te werken onder de naam Slow Food Presidium het Brandrode rund. In een zogenoemd presidium werken boeren en ambachtelijke producenten samen aan het behoud van authentieke streekproducten. Met het verkrijgen van het presidium is het brandrode ras naast de lakenvelder het tweede Nederlandse runderras dat de naam presidium mag voeren. Verplichte weidegangVorige week bezochten twee inspecteurs uit Italië van Slow Food International drie Nederlandse bedrijven die werken met brandrode runderen. In totaal nemen tien veehouders deel aan het presidium. De deelnemers hebben met de organisatie afspraken gemaakt over dierwelzijn en kwaliteit. Zo moeten de dieren geweid worden in het weideseizoen, is het gebruik van mais en krachtvoer maar beperkt mogelijk en is er na het slachten een rijpingsperiode van het karkas van minimaal tien dagen noodzakelijk.
0 reacties
|
Brandrode rund krijgt Slow Food-presidium
Het brandrode rund heeft van de internationale organisatie Slow Food Foundation for Biodiversity nu officieel goedkeuring gekregen om samen te werken onder de naam Slow Food Presidium het Brandrode rund.
In een zogenoemd presidium werken boeren en ambachtelijke producenten samen aan het behoud van authentieke streekproducten. Met het verkrijgen van het presidium is het brandrode ras naast de lakenvelder het tweede Nederlandse runderras dat de naam presidium mag voeren.
Verplichte weidegang
Vorige week bezochten twee inspecteurs uit Italië van Slow Food International drie Nederlandse bedrijven die werken met brandrode runderen. In totaal nemen tien veehouders deel aan het presidium. De deelnemers hebben met de organisatie afspraken gemaakt over dierwelzijn en kwaliteit. Zo moeten de dieren geweid worden in het weideseizoen, is het gebruik van mais en krachtvoer maar beperkt mogelijk en is er na het slachten een rijpingsperiode van het karkas van minimaal tien dagen noodzakelijk.
REAGEER