dinsdag, 5 september, 2017 ‘Het behoud van een goed imago moet voortdurend een aandachtspunt zijn van de melkveehouderij’, vindt Guy Vandepoel. ‘Maar we hoeven ons niet in de hoek te laten drukken door kritiek van maatschappelijke groeperingen die veel lawaai maken maar slechts een beperkt deel van de bevolking vertegenwoordigen.’ Vandepoel is hoofdbestuurslid van de Vlaamse Boerenbond en voorzitter van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Hij doet zijn uitspraak deze week in Veeteelt in een artikel over maatschappelijke waardering. Van Noord naar Zuid‘Kritiek op de veehouderij sijpelt van het Noorden langzaam naar het Zuiden’, constateert Vandepoel. Maar volgens de bestuurder wordt de discussie in Vlaanderen vooral nog gevoed door activistische groepen. ‘Veel burgers zijn vervreemd van het productieproces in de veehouderij. Het dier wordt vermenselijkt, maar een veehouder is ondernemer en zal economisch moeten handelen. Daar gaat het schoentje wringen’, stelt hij. Realistische beeldenVandepoel benadrukt dat Boerenbond beslist luistert naar geluiden uit de samenleving, maar hij geeft ook aan dat de belangenbehartiger zich pro-actief opstelt. ‘Koeien worden genoemd als veroorzakers van klimaatverandering. Maar de melkveehouderij kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van het probleem’, geef hij als voorbeeld. ‘Het is belangrijk dat we de positieve aspecten blijven uitdragen.’ Een uitgebreid achtergrondverhaal over ‘werken aan maatschappelijk draagvlak’ is te lezen in het eerste septembernummer van Veeteelt dat aanstaande donderdag verschijnt.
0 reacties
|
Boerenbond wil zich niet in de hoek laten drukken
‘Het behoud van een goed imago moet voortdurend een aandachtspunt zijn van de melkveehouderij’, vindt Guy Vandepoel. ‘Maar we hoeven ons niet in de hoek te laten drukken door kritiek van maatschappelijke groeperingen die veel lawaai maken maar slechts een beperkt deel van de bevolking vertegenwoordigen.’
Vandepoel is hoofdbestuurslid van de Vlaamse Boerenbond en voorzitter van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Hij doet zijn uitspraak deze week in Veeteelt in een artikel over maatschappelijke waardering.
Van Noord naar Zuid
‘Kritiek op de veehouderij sijpelt van het Noorden langzaam naar het Zuiden’, constateert Vandepoel. Maar volgens de bestuurder wordt de discussie in Vlaanderen vooral nog gevoed door activistische groepen. ‘Veel burgers zijn vervreemd van het productieproces in de veehouderij. Het dier wordt vermenselijkt, maar een veehouder is ondernemer en zal economisch moeten handelen. Daar gaat het schoentje wringen’, stelt hij.
Realistische beelden
Vandepoel benadrukt dat Boerenbond beslist luistert naar geluiden uit de samenleving, maar hij geeft ook aan dat de belangenbehartiger zich pro-actief opstelt. ‘Koeien worden genoemd als veroorzakers van klimaatverandering. Maar de melkveehouderij kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van het probleem’, geef hij als voorbeeld. ‘Het is belangrijk dat we de positieve aspecten blijven uitdragen.’
Een uitgebreid achtergrondverhaal over ‘werken aan maatschappelijk draagvlak’ is te lezen in het eerste septembernummer van Veeteelt dat aanstaande donderdag verschijnt.
REAGEER