dinsdag, 12 april, 2022 Vorig jaar heeft het Vlaams Landbouw- en Investeringsfonds (VLIF) 123 miljoen euro uitgekeerd. In totaal werden 170 aanvragen voor overnamesubsidies goedgekeurd, wat het hoogste aantal is sinds 2015. Het zijn voornamelijk akkerbouwers die voor overname gaan. Bij 95 van de 170 aanvragen ging het om akkerbouwbedrijven. Na akkerbouw was het overnemen van een rundveebedrijf het populairst. Er werden 37 aanvragen voor de overname van een rundveebedrijf goedgekeurd. 22 procent gesubsidieerdBinnen de melkveehouderij werden de meeste steunaanvragen goedgekeurd. In totaal waren daar 2372 goedgekeurde investeringen, die samen ruim 42 miljoen euro kostten. Een deel daarvan is gesubsidieerd, de toegekende steun was bijna 10,3 miljoen euro. Met 22 procent is dat een vrij groot deel vergeleken andere sectoren. Alleen de intensieve veehouderij kreeg verhoudingsgewijs meer steun, daar werd in totaal 29 procent van de investeringen gesteund vanuit de overheid. Meer steun voor duurzame investeringenDaarnaast voerde het ministerie het steunpercentage voor duurzame investeringen voor jonge landbouwers op met 10 procent. Hierdoor ging het aantal investeringen voor milieu, biodiversiteit, waterberging en landschap flink omhoog. In totaal werden 754 aanvragen geselecteerd, samen goed voor meer dan 4 miljoen euro aan steun. Het hele rapport over de activiteiten van VLIF is hier te vinden.
0 reacties
|
Bijna 40 aanvragen voor Vlaamse overnamesubsidie in 2021
Vorig jaar heeft het Vlaams Landbouw- en Investeringsfonds (VLIF) 123 miljoen euro uitgekeerd. In totaal werden 170 aanvragen voor overnamesubsidies goedgekeurd, wat het hoogste aantal is sinds 2015.
Het zijn voornamelijk akkerbouwers die voor overname gaan. Bij 95 van de 170 aanvragen ging het om akkerbouwbedrijven. Na akkerbouw was het overnemen van een rundveebedrijf het populairst. Er werden 37 aanvragen voor de overname van een rundveebedrijf goedgekeurd.
22 procent gesubsidieerd
Binnen de melkveehouderij werden de meeste steunaanvragen goedgekeurd. In totaal waren daar 2372 goedgekeurde investeringen, die samen ruim 42 miljoen euro kostten. Een deel daarvan is gesubsidieerd, de toegekende steun was bijna 10,3 miljoen euro. Met 22 procent is dat een vrij groot deel vergeleken andere sectoren. Alleen de intensieve veehouderij kreeg verhoudingsgewijs meer steun, daar werd in totaal 29 procent van de investeringen gesteund vanuit de overheid.
Meer steun voor duurzame investeringen
Daarnaast voerde het ministerie het steunpercentage voor duurzame investeringen voor jonge landbouwers op met 10 procent. Hierdoor ging het aantal investeringen voor milieu, biodiversiteit, waterberging en landschap flink omhoog. In totaal werden 754 aanvragen geselecteerd, samen goed voor meer dan 4 miljoen euro aan steun.
Het hele rapport over de activiteiten van VLIF is hier te vinden.
REAGEER