woensdag, 4 november, 2015 De agrarische sector reageert overwegend teleurgesteld op het vertrek van Sharon Dijksma als staatssecretaris van Economische Zaken. Sharon Dijksma werd gisteren beëdigd als de nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, waarmee ze de afgetreden Wilma Mansveld vervangt. De agrosector betreurt het dat ze vertrekt. Op sociale media wordt Dijksma meerdere malen geroemd om haar dossierkennis en de wijze waarop ze altijd de dialoog met belangenbehartigers in de sector aanging. Vertrek komt ongelegenLTO noemt het moment van vertrek van Dijksma ongelegen. 'Er ligt bij Economische Zaken een fors aantal stevige dossiers', zegt LTO-voorzitter Albert-Jan Maat, die onder andere doelt op de nieuwe wetgeving voor de melkveehouderij voor fosfaatrechten. Ook Maat roemt de kwaliteiten van Dijksma. Volgens Maat had Dijksma altijd oog voor de belangen van boeren en tuinders en de sector als geheel, ook al waren hij en Dijksma het niet altijd eens. 'We hadden liever gezien dat ze was gebleven.' Aan de andere kant krijgt het ministerie van Infrastructuur en Milieu met Dijksma een staatssecretaris die bekend is met dossiers als asbest en klimaat. 'Dat kan ons helpen, want ook daar trekken we hard aan', aldus de LTO-voorzitter. Dijksma bedankt boerenDijksma zelf heeft zin in de nieuwe uitdaging, maar laat weten met enige weemoed afscheid te hebben genomen van de medewerkers op het ministerie van Economische Zaken. 'Heel veel dank aan alle boeren, tuinders, vissers en natuurliefhebbers', twitterde ze. Martijn van Dam opvolger van DijksmaPvda'er Martijn van Dam is de opvolger van Dijksma als staatssecretaris van Economische Zaken in het kabinet-Rutte II. Van Dam (1978) was sinds 2003 Tweede Kamerlid voor de PvdA, waarbij hij onder meer woordvoerder was voor asiel- en immigratiebeleid, mediabeleid en buitenlandse zaken. Sinds november 2012 was hij vicefractievoorzitter. Van Dam is voor het grote publiek een relatief onbekende, maar met de aanstelling als staatssecretaris zal dat veranderen. Van Dam heeft zin in de nieuwe uitdaging: 'Het eten op ons bord en groen om ons heen gaat ons allemaal aan. Samen met sector aan het werk!', twitterde de kersverse staatssecretaris. LTO Nederland wil op korte termijn kennismaken met Van Dam en de samenwerking, net als destijds met Dijksma, op open wijze aangaan. Maat: 'We willen hem dicht bij de praktijk, dus op agrarische bedrijven, laten zien wat boeren en tuinders presteren.' Een goede beheersing van dossiers en het inzicht in het belang van de agrarische exportpositie zullen enige tijd vergen van de nieuwe staatssecretaris, denkt Maat.
0 reacties
|
Agrarische sector betreurt vertrek Dijksma
De agrarische sector reageert overwegend teleurgesteld op het vertrek van Sharon Dijksma als staatssecretaris van Economische Zaken.
Sharon Dijksma werd gisteren beëdigd als de nieuwe staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, waarmee ze de afgetreden Wilma Mansveld vervangt. De agrosector betreurt het dat ze vertrekt. Op sociale media wordt Dijksma meerdere malen geroemd om haar dossierkennis en de wijze waarop ze altijd de dialoog met belangenbehartigers in de sector aanging.
Vertrek komt ongelegen
LTO noemt het moment van vertrek van Dijksma ongelegen. 'Er ligt bij Economische Zaken een fors aantal stevige dossiers', zegt LTO-voorzitter Albert-Jan Maat, die onder andere doelt op de nieuwe wetgeving voor de melkveehouderij voor fosfaatrechten.
Ook Maat roemt de kwaliteiten van Dijksma. Volgens Maat had Dijksma altijd oog voor de belangen van boeren en tuinders en de sector als geheel, ook al waren hij en Dijksma het niet altijd eens. 'We hadden liever gezien dat ze was gebleven.' Aan de andere kant krijgt het ministerie van Infrastructuur en Milieu met Dijksma een staatssecretaris die bekend is met dossiers als asbest en klimaat. 'Dat kan ons helpen, want ook daar trekken we hard aan', aldus de LTO-voorzitter.
Dijksma bedankt boeren
Dijksma zelf heeft zin in de nieuwe uitdaging, maar laat weten met enige weemoed afscheid te hebben genomen van de medewerkers op het ministerie van Economische Zaken. 'Heel veel dank aan alle boeren, tuinders, vissers en natuurliefhebbers', twitterde ze.
Martijn van Dam opvolger van Dijksma
Pvda'er Martijn van Dam is de opvolger van Dijksma als staatssecretaris van Economische Zaken in het kabinet-Rutte II. Van Dam (1978) was sinds 2003 Tweede Kamerlid voor de PvdA, waarbij hij onder meer woordvoerder was voor asiel- en immigratiebeleid, mediabeleid en buitenlandse zaken. Sinds november 2012 was hij vicefractievoorzitter. Van Dam is voor het grote publiek een relatief onbekende, maar met de aanstelling als staatssecretaris zal dat veranderen. Van Dam heeft zin in de nieuwe uitdaging: 'Het eten op ons bord en groen om ons heen gaat ons allemaal aan. Samen met sector aan het werk!', twitterde de kersverse staatssecretaris.
LTO Nederland wil op korte termijn kennismaken met Van Dam en de samenwerking, net als destijds met Dijksma, op open wijze aangaan. Maat: 'We willen hem dicht bij de praktijk, dus op agrarische bedrijven, laten zien wat boeren en tuinders presteren.' Een goede beheersing van dossiers en het inzicht in het belang van de agrarische exportpositie zullen enige tijd vergen van de nieuwe staatssecretaris, denkt Maat.
REAGEER