dinsdag, 30 maart, 2021 Van alle meldingen die het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren kreeg in 2020, had 61 procent betrekking op rundvee. In 18 procent van de gevallen betrof het paarden en bij 11 procent schapen en geiten. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. In totaal kwamen er in het afgelopen jaar 104 meldingen binnen, iets minder dan in 2019 en hetzelfde aantal als in 2018. Meer meldingen tijdens zomerweerTijdens de eerste lockdownperiode ontving het Vertrouwensloket minder meldingen, maar tijdens het warme zomerweer juist meer. Met name bezorgde toeristen en recreanten in het buitengebied meldde zich ten tijde van tropische temperaturen bij het Vertrouwensloket. Uit de jaarstatistieken blijkt verder dat 19 procent van de meldingen betrekking heeft op bedrijven of personen die eerder zijn gemeld. Dat percentage is lager dan vorig jaar (24 procent), maar de coronasituatie kan daar aan bijgedragen hebben omdat erfbetreders minder vaak op bedrijven kwamen. Burgers melden vaak anoniemZo’n 46 procent van de meldingen is gedaan door burgers, de rest door erfbetreders. De laatste paar jaar stijgt het percentage meldingen door burgers gestaag. Van de burgers deed 68 procent de melding anoniem. Bij erfbetreders ligt dat percentage met 38 een stuk lager. Naast meldingen over het welzijn van dieren, kreeg het Vertrouwensloket ook tientallen informatie- en adviesvragen rondom dierwelzijn. Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren is een initiatief van de veehouderijsector zelf. Het loket is gericht op de preventie en aanpak van verminderde dierzorg bij landbouwhuisdieren en helpt veehouders die het overkomt weer op het juiste spoor te krijgen.
0 reacties
|
61 procent meldingen loket welzijn betreft rundvee
Van alle meldingen die het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren kreeg in 2020, had 61 procent betrekking op rundvee. In 18 procent van de gevallen betrof het paarden en bij 11 procent schapen en geiten.
Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. In totaal kwamen er in het afgelopen jaar 104 meldingen binnen, iets minder dan in 2019 en hetzelfde aantal als in 2018.
Meer meldingen tijdens zomerweer
Tijdens de eerste lockdownperiode ontving het Vertrouwensloket minder meldingen, maar tijdens het warme zomerweer juist meer. Met name bezorgde toeristen en recreanten in het buitengebied meldde zich ten tijde van tropische temperaturen bij het Vertrouwensloket.
Uit de jaarstatistieken blijkt verder dat 19 procent van de meldingen betrekking heeft op bedrijven of personen die eerder zijn gemeld. Dat percentage is lager dan vorig jaar (24 procent), maar de coronasituatie kan daar aan bijgedragen hebben omdat erfbetreders minder vaak op bedrijven kwamen.
Burgers melden vaak anoniem
Zo’n 46 procent van de meldingen is gedaan door burgers, de rest door erfbetreders. De laatste paar jaar stijgt het percentage meldingen door burgers gestaag. Van de burgers deed 68 procent de melding anoniem. Bij erfbetreders ligt dat percentage met 38 een stuk lager. Naast meldingen over het welzijn van dieren, kreeg het Vertrouwensloket ook tientallen informatie- en adviesvragen rondom dierwelzijn.
Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren is een initiatief van de veehouderijsector zelf. Het loket is gericht op de preventie en aanpak van verminderde dierzorg bij landbouwhuisdieren en helpt veehouders die het overkomt weer op het juiste spoor te krijgen.
REAGEER