Maatschappij

Melkveehoudster Lut D’Hondt is nieuwe ondervoorzitter Boerenbond

ondervoorzitter boerenbond
Samen met haar man baat Lut een melkveebedrijf met 170 koeien uit te Maldegem

Lut D’Hondt (56), melkveehoudster uit Maldegem, is op 27 maart door het hoofdbestuur van Boerenbond verkozen tot nieuwe en eerste vrouwelijke ondervoorzitter.

D’Hondt werd vijf jaar geleden verkozen tot eerste vrouwelijke provinciale voorzitter bij Boerenbond voor Oost-Vlaanderen en is dat nog steeds.

Draagvlak creëren

‘Het maakt me trots dat ik als eerste vrouwelijke ondervoorzitter ook kan opkomen voor mijn vrouwelijke collega’s. Ook wij zijn een deel van de sector' zegt D'Hondt als reactie op haar benoeming. De nieuwe ondervoorzitter vindt het heel belangrijk om met alle stakeholders uit de sector de krachten te bundelen en de schouders onder de landbouwdiscussie te zetten. ‘We moeten alle verenigingen meekrijgen. Op die manier weten we wat er speelt, staan we sterker en kunnen we draagvlak creëren', stelt ze.

Mandaat komt op mooi moment

Samen met haar man baat D’Hondt een melkveebedrijf met 170 koeien uit te Maldegem, waar ze ook actief is in landbouweducatie. Haar nieuwe mandaat tot ondervoorzitter kwam op een gepast moment. ‘Mijn zoon en man starten op 1 april een maatschap. Zij kunnen de dagelijkse werkzaamheden samen aan. Zo komt er tijd vrij voor mijn taken als ondervoorzitter. Tussendoor zal ik zeker ook nog in de melkput te zien zijn en de bedrijfsadministratie verder opvolgen. Mijn mandaat komt op een mooi moment. De cirkel is rond.’

Het aantreden van D’Hondt betekent ook het afscheid van de vorige ondervoorzitter Eric Van Meervenne. Hij slaagde er jarenlang in om zijn inspanningen voor Boerenbond te combineren met het leiden van zijn pluimveebedrijf.