vrijdag, 10 maart, 2017 In onze gemeente is tijdelijk een weg afgesloten. Een omleidingsroute is aangegeven. Deze vierbaansweg is een paar kilometer langer en kost slechts luttele minuten extra tijd. Er is ook een andere route. Dit is een smalle weg, een weg met boerenbedrijven. Een weg waarop je elkaar niet fatsoenlijk kunt passeren. Deze route is iets korter dan de officiële omleidingsroute, maar niet geschikt voor grote verkeersstromen. Via de sociale media gingen al snel geruchten dat veel mensen van deze route gebruik willen maken. Ze vinden dat ze knelgeval zijn en daarom voor deze route mogen kiezen. Die ene auto doet er niet toe, zo vinden ze, die draagt niet bij aan de verkeersstroom. Aantal knelgevallen grootNu de afsluiting een feit is, blijkt het aantal knelgevallen erg groot. Binnen een paar dagen zijn de bermen aan beide kanten van de weg helemaal zwart gereden en is de weg voor fietsers een onveilige route geworden. Fosfaatreductieplan ingewikkeldDit doet me denken aan het fosfaatdebacle in de melkveehouderij. Niemand persoonlijk is verantwoordelijk voor de te hoge fosfaatproductie, maar iedereen die ook maar één koe meer is gaan aanhouden, draagt er eigenlijk wel aan bij. Zo vindt ook bijna iedere melkveehouder dat hij wel op een of andere manier een knelgeval is. Vaak zijn dit de bedrijven die volop in ontwikkeling zijn en hebben geïnvesteerd in de toekomst, zoals ook wij gedaan hebben. Het fosfaatreductieplan is ook nog eens heel ingewikkeld. De pink van vandaag kan morgen een koe zijn en dat heeft in het plan grote gevolgen. Een tijdelijke omleidingsrouteHet fosfaatreductieplan zie ik daarom als een noodzakelijke omleidingsroute. De weg naar de toekomst is tijdelijk afgesloten. We moeten een pas op de plaats maken die niet goed uitkomt. Er zijn ook bedrijven die een nog grotere stap terug moeten doen. Deze tijdelijke omleidingsroute moeten we zien te overleven en we moeten zorgen dat we kracht overhouden om straks weer verder te gaan op de nieuwe weg. De weg van de fosfaatrechten.
0 reacties
|
Bijna elke melkveehouder vindt zichzelf een knelgeval
In onze gemeente is tijdelijk een weg afgesloten. Een omleidingsroute is aangegeven. Deze vierbaansweg is een paar kilometer langer en kost slechts luttele minuten extra tijd.
Er is ook een andere route. Dit is een smalle weg, een weg met boerenbedrijven. Een weg waarop je elkaar niet fatsoenlijk kunt passeren. Deze route is iets korter dan de officiële omleidingsroute, maar niet geschikt voor grote verkeersstromen. Via de sociale media gingen al snel geruchten dat veel mensen van deze route gebruik willen maken. Ze vinden dat ze knelgeval zijn en daarom voor deze route mogen kiezen. Die ene auto doet er niet toe, zo vinden ze, die draagt niet bij aan de verkeersstroom.
Aantal knelgevallen groot
Nu de afsluiting een feit is, blijkt het aantal knelgevallen erg groot. Binnen een paar dagen zijn de bermen aan beide kanten van de weg helemaal zwart gereden en is de weg voor fietsers een onveilige route geworden.
Fosfaatreductieplan ingewikkeld
Dit doet me denken aan het fosfaatdebacle in de melkveehouderij. Niemand persoonlijk is verantwoordelijk voor de te hoge fosfaatproductie, maar iedereen die ook maar één koe meer is gaan aanhouden, draagt er eigenlijk wel aan bij. Zo vindt ook bijna iedere melkveehouder dat hij wel op een of andere manier een knelgeval is. Vaak zijn dit de bedrijven die volop in ontwikkeling zijn en hebben geïnvesteerd in de toekomst, zoals ook wij gedaan hebben. Het fosfaatreductieplan is ook nog eens heel ingewikkeld. De pink van vandaag kan morgen een koe zijn en dat heeft in het plan grote gevolgen.
Een tijdelijke omleidingsroute
Het fosfaatreductieplan zie ik daarom als een noodzakelijke omleidingsroute. De weg naar de toekomst is tijdelijk afgesloten. We moeten een pas op de plaats maken die niet goed uitkomt. Er zijn ook bedrijven die een nog grotere stap terug moeten doen. Deze tijdelijke omleidingsroute moeten we zien te overleven en we moeten zorgen dat we kracht overhouden om straks weer verder te gaan op de nieuwe weg. De weg van de fosfaatrechten.
REAGEER