De Koeientuin

De eerste Koeientuin is in oktober 2014 in gebruik genomen door melkveehouder Chris Bomers uit Groenlo. De unieke kunststof vloer laat urine door en de mest wordt verwijderd door een borstelrobot.

Reacties

Hallo Albert. Er zitten geen verwarmingsbuizen onder de vloer, maar de verwachting is dat de veerkracht van de vloer er bij lage temperaturen voor zorgt dat de bevroren mest afbrokkelt en daardoor makkelijk te verwijderen is. Maar of dat daadwerkelijk zo is, moet de praktijk uitwijzen.

''dan gaan de koeien langer mee'' dan hoef je minder dieren op te fokken en die belanden dan in het mesthok dus die worden weer minder oud. dit gaat wat leeftijden betreft niet veel opleveren maar voor de burger voorlopig een goed verhaal. maar ik ben ook blij dat dit soort stallen geprobeerd worden want minder kreupele koeien is een hoop waard!! (uit de mond van een veehouder)

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.