dinsdag, 11 juni, 2013 Netwerk de Peelhorst heeft een werkwijze ontwikkeld hoe als boer in gesprek te gaan met burgers en gemeente bij een vergunningaanvraag. Het gaat om een concreet stappenplan waarin staat beschreven hoe ondernemers hun omgeving kunnen betrekken bij plannen waarvoor een vergunning moet worden aangevraagd. Zorgen volksgezondheidDe Peelhorst is een gebied tussen Oost-Brabant en Noord-Limburg met de hoogste veedichtheid van Europa. Sinds de uitbraak van Q-koorts in 2007 maken veel mensen zich zorgen over de invloed van de (intensieve) veehouderij op de volksgezondheid. Een groep van ervaringsdeskundigen, vertegenwoordigd in Netwerk de Peelhorst, heeft daarom de werkwijze voor de dialoog met burger en gemeente ontwikkeld. Elkaars positie begrijpenKern van het voorstel is dat de veehouder die wil uitbreiden, eerst in gesprek moet gaan met zijn omgeving over mogelijke wensen, zorgen en aandachtspunten. De werkwijze omvat concrete stappen die het gesprek stimuleren, zodat betrokkenen elkaar beter leren kennen, elkaars positie leren begrijpen en belangen op elkaar kunnen afstemmen. Bekijk hier de werkwijze voor de dialoog van Netwerk de Peelhorst. Bestandsbijlage:
0 reacties
|
Werkwijze voor dialoog tussen boer en burger
![]() |
Netwerk de Peelhorst heeft een werkwijze ontwikkeld hoe als boer in gesprek te gaan met burgers en gemeente bij een vergunningaanvraag.
Het gaat om een concreet stappenplan waarin staat beschreven hoe ondernemers hun omgeving kunnen betrekken bij plannen waarvoor een vergunning moet worden aangevraagd.
Zorgen volksgezondheid
De Peelhorst is een gebied tussen Oost-Brabant en Noord-Limburg met de hoogste veedichtheid van Europa. Sinds de uitbraak van Q-koorts in 2007 maken veel mensen zich zorgen over de invloed van de (intensieve) veehouderij op de volksgezondheid. Een groep van ervaringsdeskundigen, vertegenwoordigd in Netwerk de Peelhorst, heeft daarom de werkwijze voor de dialoog met burger en gemeente ontwikkeld.
Elkaars positie begrijpen
Kern van het voorstel is dat de veehouder die wil uitbreiden, eerst in gesprek moet gaan met zijn omgeving over mogelijke wensen, zorgen en aandachtspunten. De werkwijze omvat concrete stappen die het gesprek stimuleren, zodat betrokkenen elkaar beter leren kennen, elkaars positie leren begrijpen en belangen op elkaar kunnen afstemmen.
Bekijk hier de werkwijze voor de dialoog van Netwerk de Peelhorst.
REAGEER