vrijdag, 14 juni, 2013 Uit het oogpunt van volksgezondheid mogen provincies en gemeenten binnenkort grenzen stellen aan de intensieve veehouderij. Staatssecretaris Dijksma geeft haar visie op de omvang van de intensieve veehouderij in een brief aan de Tweede Kamer. Hierin staat onder meer dat het kabinet de economische positie van de veehouderijsector ondersteunt, maar geen ongebreidelde groei wil. Provincies en gemeenten hebben al mogelijkheden om de veehouderij te beperken op basis van de kwaliteit van de leefomgeving. Daar komen nu mogelijkheden bij op basis van volksgezondheid. Agraische sector motor economieDijksma geeft aan dat de agrarische sector een motor is voor de economie, maar dat de waardering voor de sector tegelijkertijd onder druk staat in verband met dierwelzijn en milieu. Ook risico’s voor de volksgezondheid maken deel uit van het maatschappelijk debat. Duurzaam groeienOmdat er steeds meer monden gevoed moeten worden, ook wereldwijd, ziet Dijksma vooral oplossingen in ‘groene groei’. ‘Als alle betrokken partijen kiezen voor verdere verduurzaming van de veehouderij, kunnen we komen tot een veehouderij die breed gedragen wordt en economisch toekomst heeft’, stelt Dijksma.
0 reacties
|
‘Intensieve veehouderij mag volksgezondheid niet schaden’
Uit het oogpunt van volksgezondheid mogen provincies en gemeenten binnenkort grenzen stellen aan de intensieve veehouderij.
Staatssecretaris Dijksma geeft haar visie op de omvang van de intensieve veehouderij in een brief aan de Tweede Kamer. Hierin staat onder meer dat het kabinet de economische positie van de veehouderijsector ondersteunt, maar geen ongebreidelde groei wil. Provincies en gemeenten hebben al mogelijkheden om de veehouderij te beperken op basis van de kwaliteit van de leefomgeving. Daar komen nu mogelijkheden bij op basis van volksgezondheid.
Agraische sector motor economie
Dijksma geeft aan dat de agrarische sector een motor is voor de economie, maar dat de waardering voor de sector tegelijkertijd onder druk staat in verband met dierwelzijn en milieu. Ook risico’s voor de volksgezondheid maken deel uit van het maatschappelijk debat.
Duurzaam groeien
Omdat er steeds meer monden gevoed moeten worden, ook wereldwijd, ziet Dijksma vooral oplossingen in ‘groene groei’. ‘Als alle betrokken partijen kiezen voor verdere verduurzaming van de veehouderij, kunnen we komen tot een veehouderij die breed gedragen wordt en economisch toekomst heeft’, stelt Dijksma.
REAGEER