Blog: onterecht vooroordeel over luchtwasser


Open zijkanten van een meter in combinatie met een luchtwasser bij familie Spans
woensdag, 24 december, 2014

Met een vooroordeel over een luchtwasser ging redacteur Florus Pellikaan voor de bedrijfreportage bij familie Spans op pad. Hij verwachtte een dichte stal aan te treffen, maar niets bleek minder waar.

En die vooroordelen blijken bij heel veel partijen in de sector te leven. Eerder liet LTO en NZO zich negatief uit over dichte stallen. Maar een stal met een luchtwasser hoeft helemaal niet dicht te zijn. En met openingen van een meter aan beide zijkanten is de emissie nog lager dan de beste emissiearme stal. Lees hier in een blog hoe de redacteur zijn vooroordeel bijstelde.Open zijkanten van een meter in combinatie met een luchtwasser bij familie Spans
woensdag, 24 december, 2014

Met een vooroordeel over een luchtwasser ging redacteur Florus Pellikaan voor de bedrijfreportage bij familie Spans op pad. Hij verwachtte een dichte stal aan te treffen, maar niets bleek minder waar.

En die vooroordelen blijken bij heel veel partijen in de sector te leven. Eerder liet LTO en NZO zich negatief uit over dichte stallen. Maar een stal met een luchtwasser hoeft helemaal niet dicht te zijn. En met openingen van een meter aan beide zijkanten is de emissie nog lager dan de beste emissiearme stal. Lees hier in een blog hoe de redacteur zijn vooroordeel bijstelde.Reacties

Deze onder architectuur gebouwde stal ziet er zeer fraai uit en is een goede mogelijkheid om als boer toch in een natuurgebied te kunnen bouwen. Dat ze ook nog eens biologische bedrijfsvoering hebben maakt het nog veel mooier. Het is meteen ook een mooie locatie om de werkelijke uitstoot van ammoniak in het spuiwater te kunnen meten. Dan kunnen we meteen zien hoe groot de ammoniakuitstoot is in biologische stallen en tegelijk of je dat ook met bedrijfsmaatregelen kunt beïnvloeden zoals het voerspoor met laag eiwit-rantsoen of met bewerking van de mest met micro-organismen.

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.