Zuinig en simpel naar 14.000 kg melk per koe

Reacties

Indrukwekkend verhaal met mooie foto's. Een ding viel me wel op: koeien verblijven het hele jaar in de stal. Stel dat de koeien zelf mochten kiezen, zou hun natuurlijke gedrag hen dan een deel van de tijd naar buiten lokken? En is het overwogen om dit te doen? Rust is melk. Wandelen gaat wellicht ten koste van productie? Maar zou het een dierenwelzijns plusje kunnen zijn?

Beste Dave, Bedankt voor de reactie, Ik begrijp de vraag die je stelt, we krijgen deze vraag vaker van mensen die de pluktuin bezoeken. We hebben wel eens overwogen om de koeien naar buiten te doen. Ik denk dat als we de deuren open zouden zetten de koeien wel even naar buiten zouden gaan. Het wandelen op zich zou niet zo zeer ten koste gaan van de productie, ik ben er voornamelijk bang voor dat de *loop* en het ritme van de robotbezoeken achteruit gaat en een verminderde loop op de robot gaat direct gepaard met een lagere voeropname. We merken dat alle veranderingen in de stal/voeding invloed hebben op het (eet)gedrag van de koeien. Vanuit dierwelzijn zou het voor een aantal koeien misschien een plusje kunnen zijn, maar ik denk niet dat ze op dit moment iets te kort komt.

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.