Gras

Weidetrofee voor Cindy Klootwijk

Cindy Klootwijk deed onderzoek naar methaanemissies tijdens weidegang
Cindy Klootwijk deed onderzoek naar methaanemissies tijdens weidegang

Graslandonderzoeker Cindy Klootwijk heeft de Weidetrofee 2024 gewonnen. De onderzoeker van Wageningen Livestock Research kreeg de trofee voor haar onderzoek waarin ze aantoonde dat weidegang gunstig is voor het verlagen van methaanemissies.

De Weidetrofee is een initiatief van de organisatie van het Convenant Weidegang en werd gisteren uitgereikt tijdens de jaarlijkse convenantdag. Het Convenant Weidegang werd in 2012 opgesteld en door meer dan 80 organisaties ondertekend. De ondertekenaars hebben met elkaar afgesproken dat ze zich actief inzetten voor het stimuleren van weidegang.

Beste Graslandboer en Versgrasupdate

De Weidetrofee is een prijs voor personen of organisaties die zich afgelopen tijd actief hebben ingezet om weidegang te stimuleren. Uit drie genomineerden wordt een winnaar gekozen. Ook de verkiezing Beste Graslandboer, een initiatief van VeeteeltGRAS, was genomineerd. Bob Fabri was namens Eurofins de derde genomineerde. Hij dankte de nominatie aan zijn inzet voor de wekelijkse Versgrasupdate, die elke donderdag op de site van Veeteelt wordt gepubliceerd.

Klik hier om een interview uit VeeteeltGras terug te lezen, waarin Cindy Klootwijk vertelt over haar onderzoek.