Gras

CBL wil weidegangeis verhogen naar 180 dagen

Het CBL wil zich inzetten om de eisen voor weidegang op te schroeven met twee maanden
Het CBL wil zich inzetten om de eisen voor weidegang op te schroeven met twee maanden

Om het weidemelklogo uniek te houden wil het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) het aantal dagen weidegang verhogen van 120 naar 180. Dat opvallende nieuws vertelt Marc Jansen, directeur van CBL, in de nieuwste VeeteeltGRAS-podcast.

Maar of de consument bereid is te betalen voor die zestig dagen extra weidegang, dat moet de praktijk uitwijzen, zo vertelt Jansen aan de redacteuren Florus Pellikaan en Jaap van der Knaap.

Volgend grasseizoen aanvullende voorwaarden?

In de nieuwste podcast voeren Florus en Jaap een gesprek met de CBL-directeur over het belang van het logo voor weidemelk. Het logo prijkt immers op nagenoeg elk zuivelpak. Hoe onderscheidend is melk van weidende koeien nog? Jansen reageert open in de podcast en ziet wel voor zich dat vanaf volgend weideseizoen aanvullende voorwaarden gaan gelden.

850 koeien draadloos weiden

Het praktijkverhaal komt deze podcast uit Nieuw-Zeeland. Daar heeft emigrant Arjan Hulsman een jaar ervaring met het draadloos weiden van zijn 850 koppige veestapel. Het koevriendelijke systeem bespaart hem enorm veel arbeid en je kunt er zelfs koeien in het land mee selecteren. De mogelijkheden zijn enorm, Hulsman is razend enthousiast. Nu alleen die prijs nog ...

De nieuwste VeeteeltGRAS-podcast is te luisteren via:

Spotify

Podcast-app van Apple

Soundcloud