Droogzetten in de praktijk

Dierenarts Willy Buijsse, rundveedierenarts bij Diergeneeskundig Centrum de Overlaet in Oss, laat in een praktische video zien hoe een droogzetter en een teatsealer op de juiste wijze ingebracht moeten worden. Ook gaat de dierenarts in op de voorwaarden voor het droogzetten met antibiotica en het toepassen van dubbeltherapie. 

Reacties

Het afslaan van de tube orbeseal is niet meer nodig. Het is veel gemakkelijker om de tube iets plat te drukken, zodat ie ovaal wordt. Als je dan de plunjer indrukt, dan ontsnapt de lucht langs de plunjer en is alle lucht al uit de tube voordat je het dopje er af haalt. Dit heet de methode Schuurmans.

REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.