Zuivel onmisbaar voor Vlaming


Meerderheid Vlamingen vindt melkproducten gezond en kan niet zonder
vrijdag, 3 april, 2020

Voor bijna 9 op de 10 Vlamingen maakt zuivel onlosmakelijk deel uit van de eetcultuur. De meerderheid vindt het bovendien gezond.

Dit blijkt uit een recente online enquête onder 600 Vlamingen door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

Melk past in gezond voedingspatroon

Acht van de tien ondervraagden vindt dat melkproducten prima passen in een gezond voedingspatroon. Volgens slechts zeven procent moet veganisme de norm worden.

Ook millennials kunnen moeilijk zonder zuivel

Van de ondervraagde Vlamingen gaf 88 procent aan dat zuivel onlosmakelijk deel uitmaakt van de eetcultuur en 85 procent zei dat dat ook zo zou blijven. Zelfs de meer kritische millennials (72 procent) geven toe moeilijk zonder zuivel te kunnen.

3,8 zuivelmomenten per dag

Uit het onderzoek kwam naar voeren dat Vlamingen een gemiddelde van 3,8 ‘zuivelmomenten’ per dag kennen. De vijf vaakst gebruikte zuiveltoepassingen zijn bakboter, smeerboter, melk in koffie, kaas en yoghurt. De drie meest favoriete zuiveltoepassingen zijn kaas, yoghurt en roomijs.

Millennials consumeren iets minder vaak zuivel (gemiddeld 3,3 keer per dag), maar kiezen in verhouding wel vaker voor melk (al dan niet gearomatiseerd), kant-en-klare zuiveldesserts, roomijs en (zure) room.


0 reacties

Meerderheid Vlamingen vindt melkproducten gezond en kan niet zonder
vrijdag, 3 april, 2020

Voor bijna 9 op de 10 Vlamingen maakt zuivel onlosmakelijk deel uit van de eetcultuur. De meerderheid vindt het bovendien gezond.

Dit blijkt uit een recente online enquête onder 600 Vlamingen door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

Melk past in gezond voedingspatroon

Acht van de tien ondervraagden vindt dat melkproducten prima passen in een gezond voedingspatroon. Volgens slechts zeven procent moet veganisme de norm worden.

Ook millennials kunnen moeilijk zonder zuivel

Van de ondervraagde Vlamingen gaf 88 procent aan dat zuivel onlosmakelijk deel uitmaakt van de eetcultuur en 85 procent zei dat dat ook zo zou blijven. Zelfs de meer kritische millennials (72 procent) geven toe moeilijk zonder zuivel te kunnen.

3,8 zuivelmomenten per dag

Uit het onderzoek kwam naar voeren dat Vlamingen een gemiddelde van 3,8 ‘zuivelmomenten’ per dag kennen. De vijf vaakst gebruikte zuiveltoepassingen zijn bakboter, smeerboter, melk in koffie, kaas en yoghurt. De drie meest favoriete zuiveltoepassingen zijn kaas, yoghurt en roomijs.

Millennials consumeren iets minder vaak zuivel (gemiddeld 3,3 keer per dag), maar kiezen in verhouding wel vaker voor melk (al dan niet gearomatiseerd), kant-en-klare zuiveldesserts, roomijs en (zure) room.

0 reacties



REAGEER

Veeteelt stelt het erg op prijs dat je wilt reageren op een bericht. Vul hieronder je volledige naam (voor- en achternaam) en je emailadres in. Je reactie wordt dan meteen geplaatst. Wil je niet elke keer je naam en emailadres invullen? Dan kun je je eenmalig registreren. Zo ontstaat een omgeving waarin iedereen op een respectvolle manier kan reageren in plaats van anoniem afreageren.
You must have Javascript enabled to use this form.