woensdag, 11 december, 2013 Er worden volop voorbereidingen getroffen die een landelijke aanpak van de bestrijding van ibr en bvd mogelijk moeten maken. Een werkgroep van LTO, CRV, Veepro en de vleesvee- en kalversector rond begin 2014 en rapport af met daarin de resultaten van verschillende scenario’s en berekeningen van een verplicht bestrijdingsprogramma. ‘Er liggen nog een aantal vragen die we moeten beantwoorden, maar daarna volgt de beslissing of we in Nederland voor zo’n programma kiezen’, vertelt Toon van Hoof namens LTO in de kerstuitgave van Veeteelt. ‘We hebben Nederland lang genoeg aan het lijntje gehouden over dit onderwerp, er moet een keer een beslissing vallen.’ Ook vleeskalverensector praat meeDe beslissing van een nationaal bestrijdingsprogramma werd lang vooruitgeschoven, omdat in 1998 door een vervuild ibr-vaccin op veel melkveebedrijven voor grote problemen zorgde. Ook de vleeskalversector stond lange tijd niet te trappelen omdat een ibr- en bvd-vrije status voor importbelemmeringen kan zorgen. Toch zitten ook deze sector nu aan de onderhandelingstafel. ‘Een hogere gezondheidsstatus betekent minder problemen en daarmee een lager antibiotica gebruik’, zo legt Henny Swinkels namens de Van Drie Group uit. Lees het hele verhaal over de plannen voor een nationaal bestrijdingsprogramma in het kerstnummer van Veeteelt.
1 reactie
|
Voorbereidingen landelijke aanpak ibr en bvd
Er worden volop voorbereidingen getroffen die een landelijke aanpak van de bestrijding van ibr en bvd mogelijk moeten maken.
Een werkgroep van LTO, CRV, Veepro en de vleesvee- en kalversector rond begin 2014 en rapport af met daarin de resultaten van verschillende scenario’s en berekeningen van een verplicht bestrijdingsprogramma. ‘Er liggen nog een aantal vragen die we moeten beantwoorden, maar daarna volgt de beslissing of we in Nederland voor zo’n programma kiezen’, vertelt Toon van Hoof namens LTO in de kerstuitgave van Veeteelt. ‘We hebben Nederland lang genoeg aan het lijntje gehouden over dit onderwerp, er moet een keer een beslissing vallen.’
Ook vleeskalverensector praat mee
De beslissing van een nationaal bestrijdingsprogramma werd lang vooruitgeschoven, omdat in 1998 door een vervuild ibr-vaccin op veel melkveebedrijven voor grote problemen zorgde. Ook de vleeskalversector stond lange tijd niet te trappelen omdat een ibr- en bvd-vrije status voor importbelemmeringen kan zorgen. Toch zitten ook deze sector nu aan de onderhandelingstafel. ‘Een hogere gezondheidsstatus betekent minder problemen en daarmee een lager antibiotica gebruik’, zo legt Henny Swinkels namens de Van Drie Group uit.
Lees het hele verhaal over de plannen voor een nationaal bestrijdingsprogramma in het kerstnummer van Veeteelt.
Reacties
voor dat je weer iets gaat
REAGEER