woensdag, 11 december, 2019 Drinken van rauwe koemelk biedt bescherming tegen het ontstaan van allergische astma en voedselallergie. Dit concludeert promotieonderzoeker Suzanne Abbring van de Universiteit van Utrecht in haar proefschrift. Het beschermend effect van rauwe, onbewerkte koemelk wordt veroorzaakt door zogenaamde bioactieve wei-eiwitten die een positieve invloed hebben op het immuunsysteem. Dit toonde de onderzoekster aan in modelonderzoek bij muizen en werd bevestigd door onderzoek bij kinderen met koemelkallergie. Het beschermende effect van rauwe melk wordt vernietigd bij de gangbare industriële verwerking.
1 reactie
|
Rauwe melk beschermt tegen astma en voedselallergie
woensdag, 11 december, 2019
Drinken van rauwe koemelk biedt bescherming tegen het ontstaan van allergische astma en voedselallergie. Dit concludeert promotieonderzoeker Suzanne Abbring van de Universiteit van Utrecht in haar proefschrift.
Het beschermend effect van rauwe, onbewerkte koemelk wordt veroorzaakt door zogenaamde bioactieve wei-eiwitten die een positieve invloed hebben op het immuunsysteem. Dit toonde de onderzoekster aan in modelonderzoek bij muizen en werd bevestigd door onderzoek bij kinderen met koemelkallergie. Het beschermende effect van rauwe melk wordt vernietigd bij de gangbare industriële verwerking.
Reacties
Helaas luistert men in Den
REAGEER