donderdag, 8 januari, 2015 In maart 2015 komt in Europa een nieuw vaccin op de markt dat beschermt tegen zowel type 1 als type 2 van bvd. Het vaccin is ontwikkeld door farmaceut Boehringer Ingelheim en werd onlangs goedgekeurd door de Europese registratieautoriteit EMA. Het vaccin met de naam Bovela is het eerste vaccin in de Europese Unie dat beide genotypen van het bvd-virus bevat, dus zowel van bvd type 1 als bvd type 2. Hierdoor zijn dieren tegen beide typen beschermd. Het vaccin vermindert volgens Boehringer Ingelheim de klinische symptomen van bvd en voorkomt het ontstaan van persistent geïnfecteerde dieren (dragerdieren). Deze dragerdieren worden beschouwd als de belangrijkste reden waarom bvd nog steeds voorkomt. 60 procent van dieren test positiefIn de Europese Unie ligt het percentage rundvee dat positief test op afweerstoffen tegen bvd ongeveer 60 procent. Afhankelijk van de grootte van de veestapel, kan dit resulteren in grote aantallen zieke dieren, die weer een risico vormen voor gezonde soortgenoten. Detectie bvd ingewikkeldBoehringer Ingelheim noemt bvd een virusziekte met een grote economische impact op veehouders als gevolg van verminderde groei, verminderde melkproductie, verminderde vruchtbaarheid of zelfs de dood van besmette dieren. De meeste verschijnselen kunnen verward worden met andere ziekten. Dit maakt de detectie en controle van deze verborgen ziekte ingewikkeld.
0 reacties
|
Nieuw vaccin ontwikkeld tegen bvd type 1 en 2
In maart 2015 komt in Europa een nieuw vaccin op de markt dat beschermt tegen zowel type 1 als type 2 van bvd.
Het vaccin is ontwikkeld door farmaceut Boehringer Ingelheim en werd onlangs goedgekeurd door de Europese registratieautoriteit EMA. Het vaccin met de naam Bovela is het eerste vaccin in de Europese Unie dat beide genotypen van het bvd-virus bevat, dus zowel van bvd type 1 als bvd type 2. Hierdoor zijn dieren tegen beide typen beschermd.
Het vaccin vermindert volgens Boehringer Ingelheim de klinische symptomen van bvd en voorkomt het ontstaan van persistent geïnfecteerde dieren (dragerdieren). Deze dragerdieren worden beschouwd als de belangrijkste reden waarom bvd nog steeds voorkomt.
60 procent van dieren test positief
In de Europese Unie ligt het percentage rundvee dat positief test op afweerstoffen tegen bvd ongeveer 60 procent. Afhankelijk van de grootte van de veestapel, kan dit resulteren in grote aantallen zieke dieren, die weer een risico vormen voor gezonde soortgenoten.
Detectie bvd ingewikkeld
Boehringer Ingelheim noemt bvd een virusziekte met een grote economische impact op veehouders als gevolg van verminderde groei, verminderde melkproductie, verminderde vruchtbaarheid of zelfs de dood van besmette dieren. De meeste verschijnselen kunnen verward worden met andere ziekten. Dit maakt de detectie en controle van deze verborgen ziekte ingewikkeld.
REAGEER