woensdag, 30 april, 2014 Onderzoekers van de Cornell University in New York zijn er in geslaagd om de eerste entstoffen tegen baarmoederontsteking bij melkkoeien te ontwikkelen. Volgens de onderzoekers kan hiermee in de nabije toekomst een vaccin tegen baarmoederontsteking ontwikkeld worden. Momenteel gaat het nog om meerdere entstoffen die werken tegen verschillende ziekteverwekkers die baarmoederonsteking veroorzaken. In testen verlaagde deze stoffen de incidentie van baarmoederonsteking met 83 procent. Zou het ondanks de enting toch tot een infectie komen, dan zijn de symptomen zwakker. Minder antibiotica nodigDe onderzoekers zijn verrast over het succes van de het project. 'Een effectief vaccin tegen baarmoederproblemen zal een significante impact hebben op de melkveehouderij, door het terugdringen van antibiotica en het verminderen van economische verliezen,' vertelt onderzoeker Dr. Rodrigo Bicalho op de site van de Cornell Universiteit. Het laboratorium in New York werkt samen met farmaceut Merck Animal Health. De volgende stap is nu om de geproduceerde complexe vaccins te vereenvoudigen en door te ontwikkelen tot een vaccin dat op de markt kan worden gebracht. Een op de vier koeien krijgt baarmoederontstekingIn de VS krijgt ongeveer een op de vier koeien in haar leven baarmoederontsteking zo meldt Cornell universiteit op haar site. De gevolgen zijn productieverlies en een vermindere vruchtbaarheid.
0 reacties
|
Mogelijk vaccin tegen baarmoederontsteking
Onderzoekers van de Cornell University in New York zijn er in geslaagd om de eerste entstoffen tegen baarmoederontsteking bij melkkoeien te ontwikkelen.
Volgens de onderzoekers kan hiermee in de nabije toekomst een vaccin tegen baarmoederontsteking ontwikkeld worden. Momenteel gaat het nog om meerdere entstoffen die werken tegen verschillende ziekteverwekkers die baarmoederonsteking veroorzaken. In testen verlaagde deze stoffen de incidentie van baarmoederonsteking met 83 procent. Zou het ondanks de enting toch tot een infectie komen, dan zijn de symptomen zwakker.
Minder antibiotica nodig
De onderzoekers zijn verrast over het succes van de het project. 'Een effectief vaccin tegen baarmoederproblemen zal een significante impact hebben op de melkveehouderij, door het terugdringen van antibiotica en het verminderen van economische verliezen,' vertelt onderzoeker Dr. Rodrigo Bicalho op de site van de Cornell Universiteit.
Het laboratorium in New York werkt samen met farmaceut Merck Animal Health. De volgende stap is nu om de geproduceerde complexe vaccins te vereenvoudigen en door te ontwikkelen tot een vaccin dat op de markt kan worden gebracht.
Een op de vier koeien krijgt baarmoederontsteking
In de VS krijgt ongeveer een op de vier koeien in haar leven baarmoederontsteking zo meldt Cornell universiteit op haar site. De gevolgen zijn productieverlies en een vermindere vruchtbaarheid.
REAGEER