dinsdag, 10 februari, 2015 De ziekte mond-en-klauwzeer is opgerukt tot aan de rand van de Europese Unie. De FAO pleit daarom voor een verhoogde waakzaamheid in de Balkan zodat de ziekte niet verder kan uitbreiden. Het MKZ-virus circuleert behalve aan de rand van Europa al langer in enkele Afrikaanse landen, in het Midden-Oosten, in grote delen van Azië en in sommige regio’s van Zuid-Amerika. Om te voorkomen dat de ziekte verder uitbreidt zijn er volgens de FAO extra aandacht en bijkomende maatregelen nodig in de Balkan. Daartoe behoren ook enkele Europese landen. In 2011 was er al eerder een vraag tot verhoogde waakzaamheid. Grote productieverliezenMond-en-klauwzeer is een erg besmettelijke ziekte die evenhoevigen treft, zoals runderen, varkens, schapen en geiten. De ziekte veroorzaakt grote productieverliezen en is een belangrijke beperking voor de internationale handel, benadrukt de FAO. De laatste Europese uitbraak dateert van 2001 toen Nederland en het Verenigd Koninkrijk werden getroffen.
0 reacties
|
MKZ aan de grens met Europa
De ziekte mond-en-klauwzeer is opgerukt tot aan de rand van de Europese Unie. De FAO pleit daarom voor een verhoogde waakzaamheid in de Balkan zodat de ziekte niet verder kan uitbreiden.
Het MKZ-virus circuleert behalve aan de rand van Europa al langer in enkele Afrikaanse landen, in het Midden-Oosten, in grote delen van Azië en in sommige regio’s van Zuid-Amerika. Om te voorkomen dat de ziekte verder uitbreidt zijn er volgens de FAO extra aandacht en bijkomende maatregelen nodig in de Balkan. Daartoe behoren ook enkele Europese landen.
In 2011 was er al eerder een vraag tot verhoogde waakzaamheid.
Grote productieverliezen
Mond-en-klauwzeer is een erg besmettelijke ziekte die evenhoevigen treft, zoals runderen, varkens, schapen en geiten. De ziekte veroorzaakt grote productieverliezen en is een belangrijke beperking voor de internationale handel, benadrukt de FAO. De laatste Europese uitbraak dateert van 2001 toen Nederland en het Verenigd Koninkrijk werden getroffen.
REAGEER