woensdag, 11 juni, 2014 Slechts één op de drie melkveehouders past het rantsoen een week vóór het droogzetten aan. Dat blijkt uit de Nationale Droogstandenquete van diergeneesmiddelenproducent Zoetis. Het risico van mastitis tijdens de droogstand en aan het begin van de volgende lactatie neemt af naarmate de melkgift op het moment van droogzetten lager is. Het verlagen van het energie- en eiwitgehalte in het rantsoen is een van de belangrijkste managementmaatregelen om de melkgift voor het droogzetten te remmen. TWEE DERDE ZET IN ÉÉN KEER DROOGIn de praktijk past 35 procent van de melkveehouders deze maatregel vanaf een week voor het droogzetten toe. Bij 4 procent van de melkveehouders wijzigt het rantsoen op een ander moment en 4 procent laat het droogzetten afhangen van de melkgift. Slechts 33 procent van de veehouders realiseert een melkproductie van minder dan 12 kg per dag op het moment van droogzetten. Een totaal van 66 procent van de melkveehouders zet de koeien in één keer droog. 218 enquêtesDe Nationale Droogstandenquête 2014 is in het eerste kwartaal van 2014 uitgevoerd in opdracht van Zoetis. De uitkomsten zijn gebaseerd op 218 volledig afgenomen telefonische enquêtes onder melkveehouders met meer dan 80 melkkoeien, representatief verdeeld over alle provincies.
0 reacties
|
Een derde veehouders past rantsoen aan voor droogzetten
Slechts één op de drie melkveehouders past het rantsoen een week vóór het droogzetten aan. Dat blijkt uit de Nationale Droogstandenquete van diergeneesmiddelenproducent Zoetis.
Het risico van mastitis tijdens de droogstand en aan het begin van de volgende lactatie neemt af naarmate de melkgift op het moment van droogzetten lager is. Het verlagen van het energie- en eiwitgehalte in het rantsoen is een van de belangrijkste managementmaatregelen om de melkgift voor het droogzetten te remmen.
TWEE DERDE ZET IN ÉÉN KEER DROOG
In de praktijk past 35 procent van de melkveehouders deze maatregel vanaf een week voor het droogzetten toe. Bij 4 procent van de melkveehouders wijzigt het rantsoen op een ander moment en 4 procent laat het droogzetten afhangen van de melkgift. Slechts 33 procent van de veehouders realiseert een melkproductie van minder dan 12 kg per dag op het moment van droogzetten. Een totaal van 66 procent van de melkveehouders zet de koeien in één keer droog.
218 enquêtes
De Nationale Droogstandenquête 2014 is in het eerste kwartaal van 2014 uitgevoerd in opdracht van Zoetis. De uitkomsten zijn gebaseerd op 218 volledig afgenomen telefonische enquêtes onder melkveehouders met meer dan 80 melkkoeien, representatief verdeeld over alle provincies.
REAGEER