vrijdag, 28 februari, 2020 Het melkveebedrijf van de familie De Clercq-De Roo uit Poesele heeft vandaag de DGZ Bioveiligheid Award 2020 in de wacht gesleept. De prijs, een initiatief van Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ), werd uitgereikt tijdens de Agridagen in Ravels. Aanwezig waren onder andere de voorzitters van de landbouworganisaties Boerenbond en Algemeen Boerensyndicaat. Handelaars niet toegelaten op bedrijfHet winnende bedrijf werd geroemd om haar bedrijfsmaatregelen om de bioveiligheid te borgen. Zo heersen er strikte toegangsregels op het bedrijf en zorgt een verluchtingssysteem voor een goed stalklimaat. Handelaars komen nooit op het erf, ook niet de vader van Stefanie De Roo, die veehandelaar is. Varkens- en pluimveehouders vooropDe Bioveiligheidsprijs is vorig jaar door DGZ in het leven geroepen om aandacht te generen voor bioveiligheid in de melkveehouderij. ‘Hier is vaak te weinig aandacht voor op melkveebedrijven’, verklaart DGZ voorzitter Marcel Heylen. ‘Collega’s in de varkenshouderij en pluimveehouderij zijn op dat punt een stuk verder’. 7000 stemmenIn totaal schreven zich 39 melk- en vleesveebedrijven in voor de prijs. De jury selecteerde hieruit zes genomineerden drie: in de categorie melkvee, drie in de categorie vleesvee. In de maand januari kon het grote publiek stemmen op hun favoriete kandidaten. Maar liefst 7000 mensen brachten hun stem uit. Nuchtere reactie van de winnaarJo De Clercq reageerde nuchter op de prijs. ‘Bioveiligheid staat bij ons al jaren voorop. Het is vanzelfsprekend, de basis voor een gezonde veestapel.' Het melkveebedrijf investeerde de laatste jaren in een vernieuwing van de jongveestal en de bouw van een melkveeveestal. Lovende woorden van de juryBioveiligheid stond bij deze investeringen centraal. ‘Tot in de kleinste details is nagedacht over bioveiligheid.
0 reacties
|
De Clercq-De Roo wint Bioveiligheid Award 2020
![]() |
Het melkveebedrijf van de familie De Clercq-De Roo uit Poesele heeft vandaag de DGZ Bioveiligheid Award 2020 in de wacht gesleept.
De prijs, een initiatief van Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ), werd uitgereikt tijdens de Agridagen in Ravels. Aanwezig waren onder andere de voorzitters van de landbouworganisaties Boerenbond en Algemeen Boerensyndicaat.
Handelaars niet toegelaten op bedrijf
Het winnende bedrijf werd geroemd om haar bedrijfsmaatregelen om de bioveiligheid te borgen. Zo heersen er strikte toegangsregels op het bedrijf en zorgt een verluchtingssysteem voor een goed stalklimaat. Handelaars komen nooit op het erf, ook niet de vader van Stefanie De Roo, die veehandelaar is.
Varkens- en pluimveehouders voorop
De Bioveiligheidsprijs is vorig jaar door DGZ in het leven geroepen om aandacht te generen voor bioveiligheid in de melkveehouderij. ‘Hier is vaak te weinig aandacht voor op melkveebedrijven’, verklaart DGZ voorzitter Marcel Heylen. ‘Collega’s in de varkenshouderij en pluimveehouderij zijn op dat punt een stuk verder’.
7000 stemmen
In totaal schreven zich 39 melk- en vleesveebedrijven in voor de prijs. De jury selecteerde hieruit zes genomineerden drie: in de categorie melkvee, drie in de categorie vleesvee. In de maand januari kon het grote publiek stemmen op hun favoriete kandidaten. Maar liefst 7000 mensen brachten hun stem uit.
Nuchtere reactie van de winnaar
Jo De Clercq reageerde nuchter op de prijs. ‘Bioveiligheid staat bij ons al jaren voorop. Het is vanzelfsprekend, de basis voor een gezonde veestapel.' Het melkveebedrijf investeerde de laatste jaren in een vernieuwing van de jongveestal en de bouw van een melkveeveestal.
Lovende woorden van de jury
Bioveiligheid stond bij deze investeringen centraal. ‘Tot in de kleinste details is nagedacht over bioveiligheid.
Bioveiligheid is letterlijk de manier van werken van Jo en Stefanie. En dat merk je aan alles dat ze doen’, waren de lovende woorden van de jury.
REAGEER