maandag, 26 oktober, 2020 Het afvoerpercentage van Duitse holsteinkoeien lag in 2019 op 31,3 procent. Koeien van de rassen fleckvieh en brown swiss deden het met respectievelijk 30,0 procent en 25,9 procent iets beter, zo schrijft het vakblad Elite. Vruchtbaarheid belangrijkste afvoerredenNet als in vele andere landen is vruchtbaarheid met 19,8 procent de belangrijkste reden van afvoer in Duitsland. Uiergezondheid is de tweede belangrijkste afvoerreden met 13,8 procent, gevolgd door klauwgezondheid met 11,6 procent. Grote afvoer van vaarzenOpvallend is dat op veel bedrijven in Duitsland een kwart van de vaarzen voor het einde van de lactatie het bedrijf al verlaat. Van die afgevoerde vaarzen verlaat zelfs 22 procent het bedrijf binnen dertig dagen na afkalven. Het artikel maakt niet duidelijk of dit hoge percentage voor een deel wordt veroorzaakt door de verkoop van fokvee. In Duitsland worden nog altijd veel afgekalfde vaarzen verkocht via de veiling of rechtstreeks vanuit de stal. Nederland is een van de Europese landen die veel vaarzen importeert. Vorig jaar exporteerde Duitsland bijna 93.000 vaarzen.
0 reacties
|
Afvoerpercentage in Duitsland op 31,3 procent
Het afvoerpercentage van Duitse holsteinkoeien lag in 2019 op 31,3 procent.
Koeien van de rassen fleckvieh en brown swiss deden het met respectievelijk 30,0 procent en 25,9 procent iets beter, zo schrijft het vakblad Elite.
Vruchtbaarheid belangrijkste afvoerreden
Net als in vele andere landen is vruchtbaarheid met 19,8 procent de belangrijkste reden van afvoer in Duitsland. Uiergezondheid is de tweede belangrijkste afvoerreden met 13,8 procent, gevolgd door klauwgezondheid met 11,6 procent.
Grote afvoer van vaarzen
Opvallend is dat op veel bedrijven in Duitsland een kwart van de vaarzen voor het einde van de lactatie het bedrijf al verlaat. Van die afgevoerde vaarzen verlaat zelfs 22 procent het bedrijf binnen dertig dagen na afkalven. Het artikel maakt niet duidelijk of dit hoge percentage voor een deel wordt veroorzaakt door de verkoop van fokvee. In Duitsland worden nog altijd veel afgekalfde vaarzen verkocht via de veiling of rechtstreeks vanuit de stal. Nederland is een van de Europese landen die veel vaarzen importeert. Vorig jaar exporteerde Duitsland bijna 93.000 vaarzen.
REAGEER