Fotoserie

Fotoserie: Roodbont verkoopt als zoete broodjes

kesters
Het gros van de koeien van de familie Kesters is roodbont

Op het melkveebedrijf van de familie Kesters uit het Limburgse Bree is rood de hoofdkleur van de 150-koppige melkveestapel. Daar ziet de familie tal van voordelen in. Naast koeien is de familie ook actief in groenten. Daarnaast deelt Dominique Kesters graag zijn doordachte visie, bijvoorbeeld op het gebied van bemesting. 

Het is al meer dan twintig jaar geleden dat Kesters aan een prijskamp deelnam. Maar dat betekent niet dat de melkveehouder nu minder bekend staat om zijn roodbonte koeien. Zo verkoopt Kesters jaarlijks ongeveer dertig dieren voor de fokkerij. ‘Tien procent van de stierkalveren van de beste koeien blijft tot een leeftijd van ongeveer een jaar op de boerderij’, vertelt Dominique Kesters (63). ‘Die worden via de veehandelaar of particulier als dekstier verkocht.’ Ook tien procent van het vrouwelijk jongvee wordt al naar gelang de vraag verkocht als drachtige of gekalfde vaars. 

Kracht van familiebedrijf

Het bedrijf van Kesters is een echt familiebedrijf, dat Dominique samen met zijn vrouw Linda en zijn zoon Martijn runt. De veehouder gelooft in de kracht van een familiebedrijf. ‘We hebben nooit gekke dingen gedaan’, zegt Kesters. ‘We willen het bedrijf vooral financieel de baas zijn en daarnaast ook een gezond en gelukkig leven hebben.’

Fotoserie

Het juninummer van Veeteelt, dat eind deze week verschijnt, bevat een reportage over de familie Kesters. De fotoserie op het bedrijf is gemaakt door Regine Foket.