Fokkerij

Zevendekalfs Ducasse Jaka wint eeuwfeest Frans holsteinstamboek

Bradnickdochter Ducasse Jaka (rechts) en Golddustdochter Ferme Verdel Nobelle (links) schrijven de Franse nationale show op hun naam (foto: Guillaume Moy)
Bradnickdochter Ducasse Jaka (rechts) en Golddustdochter Ferme Verdel Nobelle (links) schrijven de Franse nationale show op hun naam (foto: Guillaume Moy)

Ducasse Jaka (v. Bradnick) van het bedrijf De Banos heeft op de nationale show de Franse titel veroverd bij zwartbont. 

Bij roodbont kwam Night R de la Liègue (v. Light) van Lepoint en De la Gare als winnares uit de strijd. De Franse nationale show in Les Epesses kreeg daarmee dezelfde winnaars als eerder dit jaar de SIA in Parijs. 

100-jarig bestaan stamboek

Het Franse holsteinstamboek organiseerde de show, die ruim 230 zwartbonte en een kleine 20 roodbonte deelnemers telde, ter ere van het 100-jarig bestaan van het stamboek. 

Bij zwartbont kreeg de zeven keer gekalfde Jaka zowel in de strijd om het algemeen kampioenschap als bij de oudere koeien de meeste concurrentie van Golddustdochter Ferme Verdel Nobelle van Lepoint en Ferme Verdel.

Twee halfzussen winnen in middenklasse

In de middenklasse sloegen twee Lambdadochters toe. Het goud was voor Nova Rolose van het bedrijf Novalait, terwijl halfzus La Bouhardière Rave van het gelijknamige bedrijf La Bouhardière het zilver won. 

Monneraye Symphonie (v. Dateline) van Monneraye Holstein was de sterkste bij de vaarzen. In haar kielzog sleepte Sapotille de l’Orangerie (High Octane) van De l’Orangerie en Friendship Genetics de reservetitel in de wacht. 

Night R voor Ondy bij roodbont

Bij roodbont kreeg Lightdochter Night R de la Liègue in de strijd om het algemeen kampioenschap Ferme Verdel Ondy (v. Rowan) van Ferme Verdel aan haar zij.