Fokkerij

Xsires en CRV bundelen de krachten

Angus Haslett, CEO van CRV (links), Hans Kerkhof, directeur/eigenaar van Xsires (midden) en Egon Verheijden CFO van CRV vinden dat Xsires en CRV elkaar heel mooi aanvullen.
Angus Haslett, CEO van CRV (links), Hans Kerkhof, directeur-eigenaar van Xsires (midden) en Egon Verheijden, CFO van CRV (rechts), vinden dat Xsires en CRV elkaar mooi aanvullen

Kruisingsspecialist Xsires wordt onderdeel van fokkerijorganisatie CRV.

Dit hebben de directies van de organisaties vandaag bekendgemaakt.

Stierenaanbod samengevoegd

Door de samenwerking zal het stierenaanbod van de beide organisaties worden samengevoegd. De huidige medewerkers van Xsires komen als kruisingsspecialisten in dienst van CRV. Bovendien zal het kruisingsconcept van Xsires het huidige kruisingsconcept van CRV vervangen. De directies van Xsires en CRV stellen dat de organisaties elkaar mooi aanvullen. Met deze samenwerking kunnen ze veehouders die kiezen voor kruisen een beter stierenaanbod en meer expertise aanbieden.

Breed aanbod van rassen

Het bedrijf Xsires is gespecialiseerd in het kruisen van rassen en verkoopt sperma van de rassen Noors roodbont, fleckvieh en brown swiss. CRV heeft eigen fokprogramma’s voor holstein, mrij, fleckvieh, jersey en Belgisch witblauw en verkoopt daarnaast sperma van de melk- en dubbeldoelrassen brown swiss, fh en blaarkop en een groot aantal vleesrassen, waaronder angus, voor de gebruikskruising. 

Marktleider in kruisingssegment

Hans Kerkhof, medeoprichter en eigenaar van Xsires, vertelt dat het bedrijf in 2005 is gestart en zich heeft ontwikkeld tot marktleider voor het kruisingssegment. ‘Door de samenvoeging met CRV blijven de continuïteit van het merk en de aanpak van Xsires voor onze klanten gewaarborgd. Bovendien krijgen onze klanten toegang tot een veel breder aanbod van genetica van meerdere rassen’, legt hij uit.

Aanvulling op fokkerijexpertise

‘Xsires heeft een heel mooie aanpak ontwikkeld voor veehouders die kiezen voor het kruisen van rassen’, vindt Lammert Veenhuizen, directeur Nederland-Vlaanderen bij CRV. ‘Het specialisme dat Xsires hierin heeft opgebouwd, is een prachtige aanvulling op de fokkerijexpertise en het stierenaanbod van CRV. Door deze overname kunnen wij veehouders met interesse voor kruisen nog beter bedienen’, vertelt hij.