Fokkerij

Winst voor Moos 172 op fokveedag Zuiderwoude

Baludochter Moos 172 van Peter Honingh won in Zuiderwoude ook de titel bij de oudere koeien
Baludochter Moos 172 van Peter Honingh won in Zuiderwoude ook de titel bij de oudere koeien

Moos 172 is op de fokveedag in Zuiderwoude uitgeroepen tot Miss Waterland.

De Baludochter van Peter Honingh uit Zuiderwoude won ook de titel bij de oudere koeien. In die categorie verwees ze Gebri Margret 53 (v. Goldfarm) van maatschap Oosterlaken en Van Rossum uit Broek in Waterland naar het zilver.

Volledige vaarzenpodium voor Honingh

De overwinning van Moos was niet het enige succes dat Peter Honingh boekte. De melkveehouder stelde ook de beste bedrijfsgroep samen. Bovendien bestond het hele podium bij de vaarzen uit dieren uit zijn stal. Van het trio stalgenoten trok Moortje 444 (v. Mogul) aan het langste eind. In de finale flankeerde Wijntje 276 (v. Tatoo) haar als reservekampioene, terwijl de derde stalgenote Jeanette 7 (v. Montross) beslag legde op het brons.

Middenklasse voor Bons-Holsteins Ella 244

De keuring in Zuiderwoude werd georganiseerd door de fokstudieclub Broek in Waterland. In de middenklasse gingen de prijzen naar de firma Roos uit Katwoude. Met een pupil uit de stal van Nico Bons – Bons-Holsteins Ella 244 (v. Octane) – eisten ze de titel op. Ella is een dochter van de oud-NRM-kampioene Bons-Holsteins Ella 158 (v. Mailing) en kwam tijdens de veiling van Bons-Holsteins begin 2021 in het bezit van de familie Roos. Voor stalgenote Wilhelmina 524 restte de reservetitel. Wilhemina won als dochter van de door fokstudieclub Broek in Waterland ingezette stier Donald 209 rf (Malki x Jerudo) – gefokt door de familie Roos zelf – ook de Donald-verkiezing.