Fokkerij

Wingstar debuteert op plaats 1 in roodbonte NVI-lijst

Delta Wingstar overtreft zijn verwachtingen en stijgt 55 NVI
Delta Wingstar overtreft zijn verwachtingen en stijgt 55 NVI

Met een flinke NVI-sprong debuteert Delta Wingstar op de koppositie van de roodbonte NVI-lijst met melkgevende dochters

Ten opzichte van zijn genoomfokwaarde stijgt de Popcornzoon 55 NVI. Wingstar krijgt opnieuw een plekje op de stierenkaart van CRV en hij maakt deel uit van een legioen stieren in de top van de lijst die een forse NVI-stijging laat zien. Zo steeg Manana naar de tweede plaats dankzij een plus van 39 NVI en voegden ook Koepon Alta Top (+67 NVI), Westcoast Swingman (+ 38 NVI) en Aalshorst Rody (+37 NVI) zich bij de top vijf. 

De veelbenutte Bentehoek Andy behoorde met 44 NVI ook tot de stijgers. Ondanks dat van de Anrelizoon al meer dan 2500 dochters worden gemolken, steeg hij in kilogrammen melk meer dan 150 kg melk en boekte hij bijna 100 dagen winst voor levensduur.

Jacuzzi in stiervaderrol

Het gevolg van een groot aantal stijgers is dat de koploper van de augustusdraai, Delta Jacuzzi, net buiten de top tien belandt. Niet zozeer dat de veelgebruikte Livingtonzoon veel zag wijzigen aan zijn fokwaarden, maar hij wordt dit keer voorbijgestreefd. Twee van zijn zonen behoren zelfs tot de hoogste debutanten en benaderen de NVI-fokwaarde van hun vader. Drouner Altitude (Jacuzzi x DG Charley) uit de bekende Drouner Aiko’s combineert de 229 NVI bovendien met 112 voor exterieur. Met 225 NVI evenaart halfbroer Delta Nominator (Jacuzzi x Finder) dat niveau. Hij ontpopt zich als een allround vererver.

Groenibo Reliever is de hoogste debutant van KI Kampen. De Anrelizoon heeft 181 melkgevende dochters in zijn eerste fokwaarde en stamt via Jetset uit Groenibo 90 Jane, een Stellandodochter met meer dan 100.000 kg melk.