Fokkerij

Warsi pakt algemeen kampioenschap in Vriezenveen

Wilskracht Warsi 879 eiste in Vriezenveen het algemeen kampioenschap op
Wilskracht Warsi 879 eiste in Vriezenveen het algemeen kampioenschap op (foto: Harrie van Leeuwen)

Wilskracht Warsi 879 heeft de zeventigste editie van de plaatselijke fokveedag Vriezenveen op haar naam geschreven.

De met 93 punten ingeschreven Bramdochter van Emiel Willems uit Vriezenveen prolongeerde bovendien de seniortitel. In die klasse liet ze Winter’s Farm Nellie 216 (v. Barcley) van Winter’s Farm uit Vriezenveen achter zich.  

Nazaten Warsi in de prijzen

Niet alleen Warsi zelf, maar ook haar nazaten vielen in de prijzen. Zo eiste haar Avatardochter Wilskracht Warsi 1433 van Abbink Melkveehouderij vof uit Vriezenveen de reservetitel op bij de vaarzen. De eervolle vermelding ging naar haar stalgenote en een kleindochter van Warsi: Wilskracht Warsi 1311 P (v. Jaffa). Maar de titel bij de vaarzen werd een prooi voor Tina 7 (v. Evert) van de familie Bom uit Vriezenveen.

Hart opnieuw succesvol

Tina volgde als vaarzenkampioene Hart 659 (v. Seaver) op. De koe van melkveebedrijf Zomer uit Westerhaar-Vriezenveensewijk had inmiddels voor de tweede keer gekalfd en streek nu de zege in de middenklasse op. Achter haar ging het zilver naar Amvh Tanja 1103 (v. Mogul) van opnieuw het bedrijf Abbink Melkveehouderij, dat in Vriezenveen ook de beste bedrijfsgroep samenstelde.