Fokkerij

Voor de derde maal is Captain koploper in de VS

Lionel heeft al meer dan 4500 melkgevende dochters
Lionel heeft al meer dan 4500 melkgevende dochters

Voor de derde maal prijkt de naam van Genosource Captain aan de top van de Amerikaanse TPI-lijst.

De Charlzoon heeft een forse voorsprong van meer dan 100 punten TPI op RMD-Dotters SSI Gameday, die als jonge stier al flink is benut als stiervader. De Big Al-zoon heeft inmiddels ruim 1600 melkgevende dochters op 175 bedrijven. Gameday heeft een afwijkende bloedvoering en stamt uit de familie van Milworth Manfred Yadda, waar ook de stier Co-op Bosside Massey (v. Mascol) uit komt.

Lambeau uit Laurie Sheik-familie

Ook Westcoast Lambeau op plaats drie vraagt om aandacht. Lambeau combineert 3247 TPI met 2,45 voor PTAT en heeft daarmee de hoogste exterieurscore in de top tien voor TPI. De Canadees gefokte Lambeau is een Pursuitzoon en stamt uit de bekende Canadese koefamilie van Comestar Laurie Sheik. Ook in de Canadese LPI-lijst debuteerde Lambeau hoog, al scoort hij daar voor exterieur niet enorm hoog met +2. Mr T-Spruce Frazz Lionel staat met ruim 4500 dochters nog altijd in de top tien. De Frazzledzoon wordt in de top 20 vergezeld door zijn drie zonen Cowen, Milky en Perpetual. Het drietal kan niet tippen aan hun de extreme melkplasvererving van hun vader van 3215 pond.

Ripcord op kop bij de genoomstieren

Bij de genoomstieren met een officiële ki-code voert OCD Thorsons Ripcord de lijst aan. Ripcord stamt uit de koefamilie van Sandy-Valley Plane Saphire en is niet de enige Thorsonzoon. Ook OCD Darth Vader, op de derde plaats met 3342 GTPI is een zoon van Thorson.