Fokkerij

Verversing voor Canadese LPI en Pro$-klassement

Voormalig koploper Renegade prijkt met twee zonen in de top vijf
Voormalig koploper Renegade prijkt met twee zonen in de top vijf

In Canada krijgt zowel het LPI- als het Pro$-klassement een nieuwe aanvoerder in de decemberdraai. 

Genosource Johnboy neemt met 3702 LPI de leiding in het LPI-klassement. De Redrockzoon uit Genosource Jamaica 40631 (v. Dynamo) krijgt voor het eerst een fokwaarde op basis van dochterinformatie. 

Renegade domineert top vijf

In de top vijf domineert S-S-I Pr Renegade. De koploper van de augustusdraai prijkt zelf op de derde plek, nipt achter zijn debuterende zoon Sandy-Valley R Conway. Conway is veel als stiervader ingezet en debuteert nu met cijfers afkomstig van 50 dochters op 22 bedrijven. Ook zijn halfbroer Regan-Danhof Capone (v. Renegade) doet goede zaken. De debutant van de augustusdraai verdubbelt ruimschoots zijn dochterschare tot iets meer dan 500 dochters en stijgt naar de vijfde plek. 

Yacht voert Pro$-klassement aan

Peak Alta Hothand – ook zijn vader Peak Hotline komt uit het Peak-programma – handhaaft zijn vierde plek in het LPI-klassement en verbetert met een tweede plek zijn klassering in het meer economisch georiënteerde Pro$-klassement. Hothand hoeft in dat klassement alleen Bomaz Yacht (Yoda x Delta) voor te laten gaan, die met 3596 Pro$ royaal de leiding neemt. 

In de genoomlijst krijgen de volle broers Progenesis Punch en Peyto (Ranger Red x Progenesis Zazzle Penguin) op de eerste plek dit keer gezelschap van T-Spruce Ethan (Esquire x T-Spruce Conway 15574). Alle drie scoren ze 3923 gLPI.