Fokkerij

Uierkampioenen Catolien en Sanne winnen hoofdprijs in Lhee

Tatoodochter Sanne 37 was in Lhee de sterkste zwartbonte
Tatoodochter Sanne 37 was in Lhee de sterkste zwartbonte

De uierkampioenen van de Rundvee Show Noord werden op zaterdag 12 augustus in Lhee ook aangewezen als algeheel kampioenen.

Sanne 37 (v. Tatoo) van maatschap Veenstra-de Wit uit Boerakker was als middenklassekampioen de uitschieter van de dag én werd zwartbont dagkampioene.

Haar roodbonte evenknie werd Catolien 106 (v. Attico) van maatschap Van Dooren uit Makkinga. Jurylid Jan Steegink – onderscheiden met de W.N. Pon Award – en assistente Bettie Altenburg wezen de sterk geuierde Catolien aan als kampioen bij de oudere koeien en algemeen kampioen.

Succes bij rood- én zwartbont voor familie Albring

Bij de oudere koeien zwartbont was het Drouner Ria 1420 (v. Mogul) die indruk maakte met haar enorme skelet en machtige uier. De koe van de familie Albring was in oudmelkse conditie, maar werd overtuigend kampioen in de fraaie klasse met oudere koeien.

De familie Albring ging met meer titels naar huis. Ook het kampioenschap én het reservekampioenschap bij de bedrijfscollecties gingen mee naar Drouwenermond. Dat gold ook voor het kampioenschap bij de jonge roodbonte koeien waar Drouner Ria 1716 (v. Drouner K&L A 328) oppermachtig was met haar sterke frame, fraai beaderde en sterk aangehechte uier.

Ook de zwartbonte kampioen bij de vaarzen kwam uit de succesvolle stal van de familie Albring: Drouner Cosmo 1836 (v. Alligator) mocht dankzij haar fraaie skelet en lange uier het kampioenslint om haar hals hangen.