Fokkerij

Tweede lichting Jacuzzizonen meldt zich

Poppe Freestyle (v. Gywer) debuteert met melkgevende dochters op plaats drie
Poppe Freestyle (v. Gywer) debuteert met melkgevende dochters op plaats drie

Meer dan 4000 melkgevende dochters telt Delta Jacuzzi inmiddels en nog altijd prijkt de naam van de Livingtonzoon in de top tien NVI bij roodbont.

Zijn eerste zonen Drouner Altitude en Delta Nominator debuteerden in december met melkgevende dochters en handhaven zich deze indexdraai uitstekend. Een tweede lichting Jacuzzizonen meldt zich deze draai met Poppe Kayne als hoogste debutant. Kayne, uit de stallen van KI Samen, stamt uit de Duitse Wilder K-familie en komt met 282 NVI en 105 exterieur op de tweede plaats. Bij KI Kampen is de hoogste nieuwkomer eveneens een Jacuzzizoon. De stier die naar de naam Timmer Torrox luistert, is vooral een productievererver, mede dankzij zijn vetvererving van +0,51.

Freestyle in het buitenland populair

De nieuwe lijstaanvoerder bij roodbont is Westcoast Swingman. De Canadese Apprenticezoon steeg in zowel NVI als Inet. Voormalig koploper Delta Wingstar daalde 44 punten NVI, maar bleef wel in de top 15 voor NVI. Net als Poppe Kayne is ook Poppe Freestyle gefokt door de familie Poppe uit Zwolle. Freestyle, uit de stal van CRV, kreeg voor het eerst melkgevende dochters, die hem naar de derde positie leidden. Freestyle is een van de meest verkochte roodbonte CRV-stieren in het buitenland en komt uit de Fienchen-familie. 

Ook de nog altijd populaire Aalshorst Rody voegde opnieuw dochters toe aan zijn fokwaarde. Rody heeft een evenwichtige vererving en hij handhaaft zich in de top vijf. CRV wijst in haar persbericht nog op de verrichtingen van Delta Jabido. De Malcolmzoon debuteert met bijna 500 melkgevende dochters en ook zijn fokwaarden zijn uiterst solide.